Γεωδαιτικός σταθμός SANDING CTS632

Sanding CTS632

Ο γεωδαιτικός σταθμός Sanding CTS632 είναι ένας σταθμός υψηλών επιδόσεων και χαμηλού κόστους.

Διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά και υψηλή ποιότητα καυασκευής, σε συνδυασμό με εργονομική σχεδίαση και εύχρηστο λογισμικό.

Διαθέτει 2” γωνιακή ακρίβεια, LED οδηγούς χάραξης, αυτόματη μέτρηση ύψους οργάνου, USB Drive, αισθητήρα πίεσης και θερμοκρασίας και πολλά ακόμα.

γωνιακή ακρίβεια
15 ''
χωρίς πρίσμα
0 m
ισχυρή προστασία
IP 0
ώρες λειτουργίας
0

Laser

Pointer & Κέντρωση

Σκανδάλη

γρήγορης μέτρησης

AutoHeight

αυτόματη μέτρηση ΥΟ

GuideLights

LED οδηγοί χάραξης

SANDING

Ο γεωδαιτικός σταθμός SANDING CTS632 είναι το επόμενο βήμα στους σταθμούς υψηλής ακρίβειας - υψηλής λειτουργικότητας.

Διαθέτει διπλή έγχρωμη οθόνη αφής, αλλά και πλήρες αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο με πλήκτρα εκτέλεσης λειτουργιών. Ο χρήστης εργάζεται απρόσκοπτα εναλλάσσοντας τον τρόπο χρήσης κατά περίπτωση, χωρίς να απαιτείται επιπλέον ρύθμιση.

Στα κορυφαία χαρακτηριστικά του σταθμού συγκαταλέγονται η αυτόματη μέτρηση ύψους οργάνου, και οι φωτεινοί οδηγοί χάραξης (έκδοση Plus). Παράλληλα υπάρχει αισθητήρας πίεσης και θερμοκρασίας, για αυτόματο υπολογισμό των ppm, και συνεπώς ακόμα ακριβέστερες μετρήσεις αποστάσεων.

Ο Γεωδαιτικός σταθμός SANDING CTS632 αποτελεί την καλύτερη πρόταση της αγοράς στην καλύτερη σχέση απόδοσης - τιμής.

Ο γεωδαιτικός σταθμός SANDING CTS632 είναι το επόμενο βήμα στους σταθμούς υψηλής ακρίβειας – υψηλής λειτουργικότητας.

Διαθέτει διπλή έγχρωμη οθόνη αφής, αλλά και πλήρες αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο με πλήκτρα εκτέλεσης λειτουργιών. Ο χρήστης εργάζεται απρόσκοπτα εναλλάσσοντας τον τρόπο χρήσης κατά περίπτωση, χωρίς να απαιτείται επιπλέον ρύθμιση.

Στα κορυφαία χαρακτηριστικά του σταθμού συγκαταλέγονται η αυτόματη μέτρηση ύψους οργάνου, και οι φωτεινοί οδηγοί χάραξης (έκδοση Plus). Παράλληλα υπάρχει αισθητήρας πίεσης και θερμοκρασίας, για αυτόματο υπολογισμό των ppm, και συνεπώς ακόμα ακριβέστερες μετρήσεις αποστάσεων.

Ο Γεωδαιτικός σταθμός SANDING CTS632 αποτελεί την καλύτερη πρόταση της αγοράς στην καλύτερη σχέση απόδοσης – τιμής.

seperator
CTS632 Pogramms

Προδιαγραφές σταθμού

Hint: Οι τεχνικές προδιαγραφές του σταθμού όπως παρουσιάζονται παρακάτω, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Σε αυτές που αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά (θύρες επικοινωνίας, διάμετρος φακού, τύπος πληκτρολογίου), και σε αυτές που αφορούν την επίδοση (performance) που επιτυγχάνεται ως αποτέλεσμα των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών.

Παράδειγμα: Χωρητικότητα μνήμης 32Μ (τεχνικό) συνεπάγεται καταγραφή 16.000 μετρήσεων.

CTS632 datasheet

Η e-Survey και η SANDING κατασκευάζει και διαθέτει στην παγκόσμια αγορά ένα πλήθος γεωδαιτικών σταθμών υψηλής ακρίβειας.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Sanding και να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για τους σταθμούς, εγχειρίδια χρήσης, video κτλ, πατώντας το παρακάτω κουμπί.

seperator
sanding cts632 - touch screen
Οθόνη αφής για γρήγορη χρήση
sanding cts632 - trigger
Σκανδάλη μέτρησης
sanding cts632 - sensors
Αισθητήρας πίεσης και θερμοκρασίας
sanding cts632 -energy save
Βελτιστοποίηση κατανάλωσης ενέργειας
sanding cts632 - code library
Χρήση κωδικών
sanding cts632 -usb data
USB flash για εύκολη μεταφορά

Ο CTS632 είναι ένας σύγχρονος γεωδαιτικός σταθμός, που μαζί με τον CTS662 συνδυάζουν και προσφέρουν ένα πλήθος τεχνολογικών καινοτομιών στο χρήστη. 

Πέραν της ακρίβειας (2”) και της υψηλής ταχύτητας μέτρησης με ή χωρίς πρίσμα, ο CTS632 προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης μέτρησης ύψους οργάνου, αυτόματη μέτρηση πίεσης και θερμοκρασίας, χρήση φωτεινών οδηγών για διευκόλυνση του στοχοφόρου κατά τη χάραξη και πολλά ακόμα.

Αξιολόγηση σταθμού

Αποτυπώσεις - χαράξεις 77%
Γωνιακή & γραμμική ακρίβεια 90%
Απόσταση χωρίς πρίσμα 85%
Ταχύτητα μέτρησης 84%
Λογισμικό πεδίου 76%
Εργονομία & ευχρηστία 80%
Διάρκεια μπαταρίας 72%
Συνδεσιμότητα με Η/Υ 82%
Τεχνικά χαρακτηριστικά 95%
Ποιότητα κατασκευής 83%
Σχέση απόδοσης - τιμής 84%
Συνολική εικόνα 82%

Επεξήγηση και ανάλυση χαρακτηριστικών σταθμού

Οι σταθμοί της e-Survey και της Sanding είναι πλήρεις χαρακτηριστικών, τα οποία συνεπάγονται ακραίες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες.

Σε αυτή την ενότητα αναλύονται έννοιεςοι οποίες ομολογουμένως ακούγονται πολύ έντονα τελευταίαμε σκοπό την αρτιότερη κατανόησή τους, καθώς και την βαθύτερη αντίληψη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

Το λογισμικό πεδίου ενός σταθμού είναι αυτό που χαρακτηρίζει την συνολική ευχρηστία του σταθμού. Διάφορες μάρκες σταθμών έχουν ορίσει με το δικό τους λογισμικό κάποια πρότυπα, και πολλοί χρήστες βρίσκουν τους εαυτούς τους “δεμένους” με αυτά.

Σήμερα συνεχίζουν και παράγονται διαρκώς νέα λογισμικά (ή “αντιγράφεται” η λειτουργικότητα και η συνολική αίσθηση των υπάρχοντων), τα οποία ανάλογα πλέον με τη διαδραστικότητα που επιτρέπει το όργανο, χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες: Στα προσανατολισμένα σε οθόνες αφής, και στα προσανατολισμένα σε κλασικές οθόνες με διεπαφή αποκλειστικά μέσω πληκτρολογίου. Υπάρχουν φυσικά και τα ενδιάμεσα, τα οποία συνδυάζουν τη χρηστικότητα και από τους δύο κόσμους.

Όσον αφορά τις οθόνες αφής, εκεί δημιουργούνται πλέον τα λογισμικά πεδίου με βάση τη συνολική εμπειρία, σε σχέση πάντα με το λειτουργικό σύστημα (OS). Έτσι υπάρχουν λογισμικά για λειτουργικά Windows Mobile (FieldGenius, Carlson SurvCE κτλ), για Android (ARC10 – Star), και για Linux συστήματα (CTS662, CTS632 – ειδικής σχεδίασης λογισμικά).

Στις κλασικές οθόνες (όχι αφής) κυριαρχούν λογισμικά πεδίου τύπου Leica, Topcon, Sokkia κτλ, στα οποία κατά την εκ νέου δημιουργία τους προστίθενται νέες δυνατότητες, λειτουργικότητα κτλ.

Ο Sanding CTS632 φοράει ένα tailor-made λογισμικό, προσανατολισμένο σε μεικτή χρήση πληκτρολογίου και οθόνης αφής.

Η γωνιακή ακρίβεια ενός γεωδαιτικού σταθμού αποτελεί το πιο “ακριβό” χαρακτηριστικό του. Οι απλοί σταθμοί χαρακτηρίζονται από χαμηλή ακρίβεια (3”- 5” – 7′ – 10”’) ενώ οι σταθμοί ακριβείας από υψηλή (1”- 2”).

Ένας σταθμός ακρίβειας 1”-2” (και φυσικά εφόσον είναι πιστοποιημένος και ελεγμένος) κρίνεται πλήρως κατάλληλος για εργασίες όπου απαιτείται υψηλή ακρίβεια, όπως χαράξεις οδοποιίας, εγκατάσταση δικτύων, έλεγχος μικρομετακινήσεων κτλ.

Όλοι οι γεωδαιτικοί σταθμοί της e-Survey και της Sanding είναι αποκλειστικά υψηλής ακρίβειας (2” ή ακόμα και 1”), παραδίδονται πιστοποιημένοι και καλιμπραρισμένοι ώστε να μετράνε με τη δεδομένη ακρίβεια, και είναι κατάλληλοι για πάσης φύσεως εργασίες.

Η ακρίβεια μέτρησης απόστασης προσδιορίζεται ως RMS ακρίβεια με τη βοήθεια του “τύπου”  a mm + b ppm.

Τα mm αφορούν τη γενική “διακριτική” ικανότητα, το “γραμμικό” σφάλμα δηλαδή της ακτίνας μέτρησης (στην πραγματικότητα είναι σφάλμα μέτρησης χρόνου ανάκλασης και επιστροφής από το στόχο) ενώ τα ppm το συσχετιζόμενο με την συνολική απόσταση σφάλμα (parts per million). Tα ppm δηλαδή εκφράζουν το μεταβλητό του σφάλματος με βάση την απόσταση.

Έτσι για παράδειγμα αν ο κατασκευαστής δίνει θεωρητική ακρίβεια 2mm + 3ppm, τότε σε μια απόσταση 1000m αναμένουμε θεωρητικά σφάλμα 2mm + 3 * 1000/1000000 = 5mm

Στην πράξη η συνολική ακρίβεια μέτρησης εξαρτάται από το υλικό πρόσπτωσης της ακτίνας, από τη ζενίθεια γωνία, από την πίεση και τη θερμοκρασία, το συντελεστή διάθλασης, το ύψος από τη μέση στάθμη θάλασσας, την υψομετρική διαφορά μεταξύ του οργάνου και το στόχου κ.α.

 

Όλοι οι σύγχρονοι γεωδαιτικοί σταθμοί υποστηρίζουν τη μέτρηση απόστασης με πρίσμα αλλά και χωρίς αυτό. Η μέτρηση χωρίς πρίσμα είναι αυτή που μας ενδιαφέρει περισσότερο, αφού με την εισαγωγή των δεκτών GNSS πλέον δύσκολα θα μετρήσουμε αποστάσεις πάνω από 1000μ στο πεδίο.

Ακόμα και τα 1000μ μπορεί να φαίνονται αρκετά, αλλά όσο μεγαλύτερη απόσταση δίνει ο κατασκευαστής, τόσο πιο δυνατή είναι στην πράξη η ακτίνα, άρα τόσο ευκολότερα θα πάρει μέτρηση για παράδειγμα στα 250μ σε μια δύσκολη (σκούρα – μη ανακλαστική) επιφάνεια.

Όλοι οι γεωδαιτικοί σταθμοί της e-Survey και της Sanding έχουν ικανότητα μέτρησης από 800 έως 2000 μέτρα χωρίς πρίσμα. 

Η ταχύτητα μέτρησης του σταθμού στο πεδίο είναι σημαντική και αποτελεί βασικό παράγοντα επιλογής ενός γεωδαιτικού σταθμού. Ο λόγος είναι ότι σε ένα δύσκολο περιβάλλον μέτρησης, θα πρέπει να μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια γρήγορα, προτού ο στόχος καλυφθεί από κάποιο εμπόδιο (π.χ. αυτοκίνητο, πεζούς, φύλλα δέντρων) ή προτού εκτεθεί σε κίνδυνο ο στοχοφόρος (πρανή, ρέμματα και γενικώς σημεία ελλιπούς ισορροπίας)

Καλή ταχύητα μέτρησης θεωρείται πλέον μικρότερη από 1.2 δευτερόλεπτα.

Η σκανδάλη μέτρησης αποτελεί ένα ατού για τον χειριστή του οργάνου. Δημιουργήθηκε ώστε να επιτρέψει στον χειριστή να μετρήσει χωρίς να χρειαστεί να πάρει τα μάτια του από το τηλεσκόπιο για να βρει το ανίστοιχο κουμπί μέτρησης στο πληκτρολόγιο.

Ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα, διατίθεται πλέον αντίστοιχα και ο τύπος της οθόνης. Γενικώς υπάρχουν δυο διακριτών τύπων οθόνες: Οι κλασικές οθόνες και οι οθόνες αφής.

Οι κλασικές οθόνες μπορεί να είναι ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, με μικρή ή μεγάλη διαγώνιο, με χαμηλή ή υψηλότερη ανάλυση, ισχυρά φωτεινές ή όχι, αλλά στην ουσία κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν προσδίδει κάποια υπεραξία στο σταθμό, αφού η γενική αλληλεπίδραση γίνεται κυρίως με το πληκτρολόγιο.

Αντιθέτως, οι οθόνες αφής είναι έγχρωμες, πολλαπλής αφής ή όχι, με επαυξημένες ικανότητες ή απλής χρήσης. Επαυξημένων ικανοτήτων χαρακτηρίζονται οι οθόνες πολλαπλής αφής (όπως αυτή το Android ARC10).

Τέλος μπορεί να βρίσκονται σε μία ή και στις δύο θέσεις τηλεσκοπίου, ή ακόμα και να διαφέρουν μεταξύ τους από την πρώτη στη δεύτερη θέση.

O CTS632 χρησιμοποιεί απλή έγχρωμη οθόνη αφής σε συνδυασμό με το πληκτρολόγιο, ανεβάζοντας στα ύψη την παραγωγικότητα.

Η αυτόματη μέτρηση ύψους οργάνου αποτελεί ένα καινοτόμο νέο χαρακτηριστικό το οποίο δίνει αξιόπιστη μέτρηση (καλύτερη από 1.5mm / 1.5m) και διασφαλίζει την αποφυγή λαθών στο πεδίο κατά τη χειροκίνητη εισαγωγή.

Οι φωτεινοί οδηγοί χάραξης επιτρέπουν στον στοχοφόρο να τοποθετείται μόνος του στη σωστή θέση, με σχετικά μεγάλη ακρίβεια. Βασίζεται στη ταυτόχρονη λειτουργία δυο ισχυρών LED φακών διαφορετικού χρώματος (συνήθως κόκκινο – πράσινο), των οποίων τη λάμψη βλέπει ο στοχοφόρος καθώς κινείται έναντι του σταθμού. Όταν βρίσκεται αριστερότερα του σημείου χάραξης, τότε βλέπει να αναβοσβήνει μόνο το ένα φως, ενώ αν βρίσκεται δεξιότερα μόνο το άλλο. Όταν ευθυγραμμιστεί πλήρως τότε είτε βλέπει και τα δύο ταυτόχρονα, είτε δεν βλέπει κανένα – ανάλογα με τον σταθμό.

Καθώς ο χειριστής μετράει (tracking) προς τον στόχο, και ανάλογα αν ο στοχοφόρος πρέπει να κινηθεί μπρος ή πίσω, βλέπει τα LED να αναβοσβήνουν πιο αργά ή πιο γρήγορα.

Ο αισθητήρας πίεσης και θερμοκρασίας (T-P sensor) μετράει την πίεση και θερμοκρασία του περιβάλλοντος αυτόματα, και την καταχωρεί στο όργανο, με αποτέλεσμα να επαναπροσδιορίζονται με ακρίβεια εκ νέου τα ppm της ακρίβειας μέτρησης απόστασης.

Αυτή η πρακτική συμίσταται σε μετρήσεις ακριβείας, και προσδίδουν σαφώς πιο αξιόπιστα αποτελέσματα μετρήσεων.

Το Laser pointer είναι η Laser κουκίδα “δείκτης” η οποία σε κατάλληλες συνθήκες είναι ορατή και κάνει ευκολότερη την κατάδειξη στόχων.

Η χρήση της συνίσταται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού –  εκεί όπου η χρήση του φακού του τηλεσκοπίου είναι δύσκολη λόγω σκοτεινού ειδώλου – και σε περιπτώσεις όπου η ζενίθεια γωνία δεν επιτρέπει τη χρήση του προσοφθάλμιου.

Όσον αφορά τη Laser κέντρωση, ο ρόλος της είναι προφανής. Χρησιμοποιείται έναντι της οπτικής κέντρωσης και διευκολύνει τον χειριστή κατά την εγκατάσταση του οργάνου στη γρήγορη αποπεράτωση. Ως μειονέκτημα θα αναφέραμε τη χαμηλή διακριτότητα σε συνθήκες πολύ έντονης ηλιοφάνειας (το οποίο πρόβλημα λύνεται “μπλοκάροντας” τις ακτίνες του ήλιου με το ντοσιέ μετρήσεων ή το πόδι μας!)

Η συνδεσιμότητα των σταθμών με τον Η/Υ για κατέβασμα μετρήσεων ή ανέβασμα δεδομένων χάραξης, αποτελούσε πραγματικό βραχνά τα ατελευταία χρόνια.

Σήμερα πέραν της κλασικής μεθόδου με χρήση σειριακής θύρας RS232, υπάρχει αναλόγως του σταθμού η δυνατότητα απευθείας “σύνδεσης” με USB flash drive, με USB καλώδιο, με Bluetooth, με WiFi, μέσω internet με e-mail ή Cloud-drive και πολλοί ακόμα τρόποι.

Ενδεικτικά ο CTS632 χρησιμοποιεί USB flash disk και  Bluetooth.

Η ποιότητα των οπτικών σχετίζεται με την παραμόρφωση και την καθαρότητα του ειδώλου. Οπτικά υψηλής ποιότητας εγγυώνται ξεκούραστη πολύωρη χρήση αλλά και διακριτική ικανότητα στο πεδίο.

Τα οπτικά των γεωδαιτικών σταθμών της e-Survey και της Sanding είναι υψηλής ποιότητας, φέρουν φίλτρα UAV και φωτιζόμενο φακό και  σταυρόνημα γαι ξεκούραστες μετρήσεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ο βαθμός πιστοποίησης IP προσδιορίζει την αντοχή ενός υλικού ή μιας συσκευής από την διείσδυση στερέων και υγρών στο σώμα του. Ο δείκτης IP συνοδεύεται από δύο αριθμούς, απο τους οποίους ο πρώτος αφορά το βαθμό ανθεκτικότητας στα στερεά ενώ ο δεύτερος στα υγρά.

Οι γεωδαιτικοί σταθμοί Sanding CTS632 φέρουν βαθμό πιστοποίησης IP55, και συνεπώς  μπορούν και δουλεύουν απρόσκοπτα σε οποιοδήποτε περιβάλλον εργασίας, κάτω από συνθήκες βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης, σε ξερά και αμμώδη περιβάλλοντα με έντονη σκόνη, σε εργοτάξια κτλ.

Αν και δεν αποτελέι χαρακτηριστικό του σταθμού, αναφέρεται εδώ συμπληρωματικά διότι η Recap σας παρέχει χωρίς κανένα επιπλέον κόστος το λογισμικό επικοινωνίας και επίλυσης των μετρήσεων για όλη τη γκάμα των γεωδαιτικών μας σταθμών.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο Total Control.

Σύγκριση γεωδαιτικών σταθμών

e-Survey E3 83%
e-Survey E5V / E5L 86%
Sanding ARC5 Pro 75%
Sanding ARC6 78%
Sanding ARC7 81%
Sanding ARC10 93%
Sanding CTS632 83%
Sanding CTS662 89%

Δεν είναι ο Sanding CTS632 ο σταθμός που ζητάτε; Δείτε τις παρακάτω προτάσεις που επιλέξαμε για εσάς ►

SANDING CTS662

Sanding CTS662

2'' Total Station
Color Screen • AutoHeight

Sanding CTS662

Ισχυρός γεωδαιτικός σταθμός με διπλή οθόνη αφής και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά
Δείτε τον
e-survey E3 small

e-Survey E3

2'' Total Station
Economic • Ultra Rugged

e-Survey E3

Οικονομικός και ανθεκτικός γεωδαιτικός σταθμός υψηλής ακρίβειας, με λογισμικό πεδίου τύπου Leica
Δείτε τον
SANDING ARC10

Sanding ARC10

2'' Total Station
Android • 1500m RL

Sanding ARC10

Ισχυρός Android γεωδαιτικός σταθμός υψηλής ακρίβειας, απαράμιλλης ευχρηστίας.
Δείτε τον
Recap survey

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

seperator