Δέκτης RTK GNSS e-Survey eRTK10

e-Survey eRTK10

Ο eSurvey eRTK10 είναι ένας ολοκαίνουργιος δέκτης GNSS που ενσωματώνει τεχνολογία οπτικής χάραξης.

Υποστηρίζει τρισδιάστατη χάραξη με χρήση επαυξημένης πραγματικότητας στο πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Με την AR τεχνολογία οπτικού εντοπισμού θέσης, ο eRTK10 σας βοηθά να πραγματοποιήσετε την χάραξη σημείων γρηγορότερα, πιο αποδοτικά, ενώ παράλληλα  και βελτιώνει την ροή της εργασίας σας.

Ο συμπαγής σχεδιασμός του το καθιστά εύκολο στη μεταφορά και ικανό για χρήση σε “πολύπλοκα” περιβάλλοντα.

Διαθέτει RX-UHF, Camera και IMU για μέτρηση υπό κλίση έως και 60°!

μέτρηση υπό κλίση
IMU 0 °
αληθινά κανάλια
0
δορυφορικά συστήματα
0
ώρες λειτουργίας
0
απόλυτη προστασία
IP 0
μέγιστος ρυθμός ανανέωσης
0 Hz
mAh μπαταρία
0 gr
συμβατότητα με όλα τα δίκτυα
0 %
e-survey

Δέκτης Full GNSS eRTK10 ► Ιδανικός για χαράξεις - και όχι μόνο!

Ο ΝΕΟΣ γεωδαιτικός δέκτης e-Survey eRTK10 είναι ο ποιο επαναστατικός δέκτης της e-survey. Ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής, και η χρήση του δίνει φυσικό πλεονέκτημα στο πεδίο.

Ο e-Survey eRTK10 δεν είναι απλά ένας ακόμα δέκτης. Φέρει και χρησιμοποιεί ενσωματωμένη camera η οποία σε συνδυασμό με τη νέα & ανανεωμένη έκδοση του λογισμικού SurPad 4.2, προσδίδει δυνατότητα επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) στη χάραξη. Για να το θέσουμε πιο απλά, με την τεχνολογία Live Graphics In Picture, σας οδηγεί στο επιθυμητό σημείο χάραξης, προβάλλοντάς το σε πραγματικό χρόνο στο έδαφος μέσω της οθόνης του χειριστηρίου!

Οι καινοτομίες και οι βελτιώσεις δεν σταματούν εκεί. Ο e-Survey eRTK10 "φοράει" νέο Chipset με 1408 κανάλια και δυνατότητα λήψης όλων των συχνοτήτων όλων των δορυφορικών σχηματισμών. Ακόμα διακρίνεται για την ικανότητα μέτρησης υπό κλίση έως και 60° από την κατακόρυφο, με ακρίβεια καλύτερη* του 1.0 - 1.5cm, καθώς και για το εσωτερικό RX UHF και την τεραστίων διαστάσεων μπαταρία!

Με τη χρήση του IMU, θα αποφύγετε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την ανάγκη να στήσετε γεωδαιτικό σταθμό για να πάρετε απρόσιτα σημεία. Γωνίες κτηρίων, περιφράξεις με φυτοκάλυψη, κοίτη ρεμάτων κτλ αποτυπώνονται πλέον εύκολα, με ασφάλεια και προπαντός με ακρίβεια.

Ο ΝΕΟΣ γεωδαιτικός δέκτης e-Survey eRTK10 είναι ο ποιο επαναστατικός δέκτης της e-survey. Ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής, και η χρήση του δίνει φυσικό πλεονέκτημα στο πεδίο.

Ο e-Survey eRTK10 δεν είναι απλά ένας ακόμα δέκτης. Φέρει και χρησιμοποιεί ενσωματωμένη camera η οποία σε συνδυασμό με τη νέα & ανανεωμένη έκδοση του λογισμικού SurPad 4.2, προσδίδει δυνατότητα επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) στη χάραξη. Για να το θέσουμε πιο απλά, με την τεχνολογία Live Graphics In Picture, σας οδηγεί στο επιθυμητό σημείο χάραξης, προβάλλοντάς το σε πραγματικό χρόνο στο έδαφος μέσω της οθόνης του χειριστηρίου!

Οι καινοτομίες και οι βελτιώσεις δεν σταματούν εκεί. Ο e-Survey eRTK10 “φοράει” νέο Chipset με 1408 κανάλια και δυνατότητα λήψης όλων των συχνοτήτων όλων των δορυφορικών σχηματισμών. Ακόμα διακρίνεται για την ικανότητα μέτρησης υπό κλίση έως και 60° από την κατακόρυφο, με ακρίβεια καλύτερη* του 1.0 – 1.5cm, καθώς και για το εσωτερικό RX UHF και την τεραστίων διαστάσεων μπαταρία!

Με τη χρήση του IMU, θα αποφύγετε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την ανάγκη να στήσετε γεωδαιτικό σταθμό για να πάρετε απρόσιτα σημεία. Γωνίες κτηρίων, περιφράξεις με φυτοκάλυψη, κοίτη ρεμάτων κτλ αποτυπώνονται πλέον εύκολα, με ασφάλεια και προπαντός με ακρίβεια.

e-Survey eRTK10 full case

Προδιαγραφές δέκτη

Hint: Οι τεχνικές προδιαγραφές του δέκτη όπως παρουσιάζονται παρακάτω, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Σε αυτές που αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά (μνήμη, UHF, έκδοση Bluetooth κ.α), και σε αυτές που αφορούν την επίδοση (performance) που επιτυγχάνεται ως αποτέλεσμα των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών.

Παράδειγμα: Χωρητικότητα μπαταρίας 6800mAh (τεχνικό) συνεπάγεται χρήση RTK έως και 12 ώρες (επίδοση).

eRTK10 full datasheet sm

Η e-survey κατασκευάζει και διαθέτει στην παγκόσμια αγορά ένα πλήθος δεκτών GNSS υψηλής ακρίβειας.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της e-survey και να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για το δέκτη, νέα Firmware, εγχειρίδια χρήσης, video κτλ, πατώντας το παρακάτω κουμπί.

Αξιολόγηση δέκτη

Αποτυπώσεις - χαράξεις* 98%
Λήψη σήματος** 79%
Απόδοση IMU 71%
Διάρκεια μπαταρίας 96%
Συνολικά χαρακτηριστικά 83%
Σχέση απόδοσης - τιμής 82%
Συνολική εικόνα 84%

* Ολική απόδοση στις εργασίες αποτύπωσης και χάραξης με χρήση του λογισμικού πεδίου SurPad
** Απόδοση σε δύσκολες συνθήκες, κοντά σε εμπόδια κτλ

O eRTK10 είναι ο πιο καινοτόμος δέκτη της e-Survey σήμερα, και ένας από τους καλύτερους και αποδοτικότερους δέκτες της αγοράς.

Η πραγματική του αξία φαίνεται κατά τη χάραξη, όπου μειώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο χρόνος “χονδρικού” εντοπισμού του σημείου – η χρήση του Visual Stake-Out επιτρέπει την προσέγγιση σε ακτίνα περίπου 3cm!

O eRTK10 είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα. Το νέο chipset του επιτρέπει να “φιξάρει” γρήγορα σε δύσκολα περιβάλλοντα καθώς και να διατηρεί το Fix για περισσότερο χρόνο – ακόμα και σε πραγματικά δύσκολα σημεία. 

Τέλος η τεράστιας χωρητικότητας μπαταρία επιτρέπει την μακρόχρονη παραμονή στο πεδίο, και δεν πρόκειται ποτέ να σας αφήσει στη μέση!

Η νέα γενιά του δέκτη φέρει αναβαθμισμένο chipset και μητρική, ακόμα πιο ισχυρό Firmware και κορυφαίας λήψης κεραία σε ένα μικρό και ανθεκτικό σώμα – μόλις 890 γραμμάρια!

Επεξήγηση και ανάλυση χαρακτηριστικών δέκτη

Οι δέκτες της e-Survey είναι πλήρεις χαρακτηριστικών, τα οποία συνεπάγονται ακραίες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες.

Σε αυτή την ενότητα αναλύονται έννοιεςοι οποίες ομολογουμένως ακούγονται πολύ έντονα τελευταίαμε σκοπό την αρτιότερη κατανόησή τους, καθώς και την βαθύτερη αντίληψη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

Το Chipset που φέρει ένας δέκτης σε συνδυασμό με το Firmware του (του υλισμικού) είναι το κυρίως χαρακτηριστικό το οποίο καθορίζει την απόδοση και την ολική ικανότητα του δέκτη.

Ο eRTK10 φέρει νέο chipset 1408 καναλιών, τριπλόσυχνης Full GNSS λήψης (το συγκεκριμένο chipset αποτελεί πλόεν επιλογή για όλα τα μοντέλα της e-Survey)

Από την άλλη, ένα “καλογραμμένο” Firmware το οποίο αναπτύσσεται και αναβαθμίζεται διαρκώς, προσφέρει διαρκείς ενημερώσεις στο δέκτη. Παράλληλα, διατηρεί τη λειτουργικότητά του σε υψηλά επίπεδα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα όποια τεχνικά θέματα προκύψουν.

Ένας σύγχρονος δέκτης χαρακτηρίζεται από την ικανότητα λήψης και χρήσης όσο το δυνατόν περισσότερων δορυφορικών σημάτων.
Οι δέκτες που αποκαλούνται Full GNSS επιτρέπουν την χρήση των GPS, BeiDou, Glonass, Galileo, QZSS, IRNSS, σε τουλάχιστον δύο συχνότητες – οι δέκτες e-Survey λαμβάνουν δεδομένα σε τρεις (τριπλόσυχνοι δέκτες).

Για τη σωστή λήψη και διαχείριση των παραπάνω σημάτων, απαραιτήτως ο δέκτης πρέπει να διαθέτει πλήθος καναλιών λήψης. Μεγαλύτερος αριθμός σημαίνει καλύτερη ανίχνευση των δορυφόρων. Ακόμα και όταν αυτοί δεν χρησιμοποιούνται από τη μηχανή επίλυσης RTK. Η παρακολούθησή τους ωστόσο δίνει τη δυνατότητα γρήγορης ένταξης στην επίλυση, όταν ξαναγίνει “χρησιμοποιήσιμος” **

** Μη χρήση ενός δορυφόρου μπορεί να οφείλεται σε ανίχνευση κακού (λανθασμένου) σήματος, πολλαπλές παρεμβολές και ανακλάσεις, χαμηλή τροχιά κτλ.

Το IMU επιτρέπει τη μέτρηση ή τη χάραξη σημείων χωρίς να απαιτείται η κατακορύφωση του στυλεού.
Αποδίδει εξαιρετικά κάτω από καλές συνθήκες, ακόμα και σε γωνίες κλίσεις που φτάνουν τις 60° (σε δύσκολα περιβάλλοντα προτείνεται η χρήση του σε αποκλίσεις έως 30° από την κατακόρυφο).
Το νέας τεχνολογίας MEMS chipset δεν απαιτεί αρχικοποίηση του συστήματος, όπως απαιτούνταν σε προηγούμενης γενιάς δέκτες της e-Survey ή σε δέκτες άλλων εταιρειών.
Η ορθή χρήση του γλυτώνει χρόνο στην χάραξη, αφού πλεόν προσεγγίζουμε το σημείο απλά μετακινώντας τη μύτη του στυλεού, αλλά και στην αποτύπωση μιας που μας επιτρέπει να μετράμε γρηγορότερα χωρίς διαρκή κατακορύφωση. Ακόμα μας επιτρέπει να μετράμε δυσπρόσιτα σημεία, γωνίες κτηρίων κ.α.

Ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης σήματος (update rate) επιτρέπει στον δέκτη την λήψη διορθώσεων και επίλυση θέσης πολλές φορές ανά δευτερόλεπτο.
Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διαδικασία της χάραξης, διότι η κίνηση του Rover ενημερώνεται και απεικονίζεται “real time” χωρίς να αφήνει “κενά” ή να δημιουργεί απότομες μεταβολές της θέσης του στην οθόνη του χειριστηρίου. Η ροή της κίνησης είναι ομαλή, και η διαδικασία προσέγγισης γραμμική με εύκολη στόχευση στο επιθυμητό σημείο.

Προτείνουμε την επιλογή 5Hz-10Hz για εργασίες χάραξης, και τουλάχιστον 5Hz για εργασίες αποτύπωσης.

Το εσωτερικό UHF επιτρέπει τη σύζευξη δύο ή περισσότερων δεκτών, με σκοπό την αποστολή διορθώσεων από τον σταθερό μας δέκτη (Base) στους “κινητούς” μας δέκτες Rover.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της τεχνολογίας του UHF αποτελεί η “γκάμα” των πρωτόκολλων που μπορεί να μεταδώσει. Οι δέκτες της e-survey είναι εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας UHF radio, το οποίων μπορεί και μεταδίδει σε πλήρη βαθμό τα SATEL, Pacific Crest, TrimTalk, Trimark III, South, Hi-Target και πολλά ακόμα, ενώ υποστηρίζει τις μορφές δεδομένων CMR, CMR+, RTCM2, RTCM3 και RTCM32.

O eRTK10 φοράει RX UHF, δηλαδή μόνο receiver UHF. Αυτό σημαίνει πως ενώ είναι ένας ολοκληρωμένος Rover, για να παίξει τον ρόλο του Base απαιτείται διασύνδεση με εξωτερικό UHF.

Όλοι οι δέκτες της e-Survey διαθέτουν ενσωματωμένο GSM modem με πλήρη υποστήριξη των ελληνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Η χρήση του GSM modem (με εισαγωγή κάρτας SIM) επιτρέπει στο δέκτη να συνδέεται στο internet (με χρήση mobile data) και ως εκ τούτου να λαμβάνει διορθώσεις από κάποιο δίκτυο μόνιμων σταθμών αναφοράς (CORS) όπως το SmartNet και το HEPOS.
Μπορεί ακόμα όμως να μεταδίδει διορθώσεις ως BASE (χωρίς τη χρήση UHF radio), τις οποίες μπορούν να λαμβάνουν ένας ή περισσότεροι δέκτες ανεξαρτήτου πλέον της μεταξύ τους απόστασης.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται διάταξη Base – Rover ακόμα και μεταξύ δεκτών οι οποίοι δεν διαθέτουν εσωτερικό UHF – όπως ο διαδικτυακός δέκτης e-Survey E100.

Η εσωτερική μπαταρία που φέρει ο δέκτης, χαρακτηρίζεται από κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία προσφέρουν ευελιξία:
Φορτίζει επάνω στο δέκτη με USB Type-C ταχυφορτιστή.
Φορτίζει on the go, ακόμα και μέσα στη θήκη μεταφοράς του δέκτη με χρήση ενός power bank.
Έχει μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά και αντοχή από τις αποσπώμενες.
Δεν απαιτεί την ύπαρξη ιδιαίτερου φορτιστή, ο οποίος συνήθως είναι δυσεύρετος και κοστίζει αρκετά.
– Αν εξαντληθεί η μπαταρία στο πεδίο, με χρήση ενός power bank συνεχίζεται η λειτουργία.
Παράλληλα η αλλαγή της μπαταρίας (σε περίπτωση που χρήζει αντικατάστασης) είναι μια απλή και σύντομη διαδικασία, η οποία δεν επηρεάζει σε τίποτα την πρότερη λειτουργική κατάσταση του δέκτη, αλλά ούτε και το επίπεδο στεγανοποίησής του.

Η ομογενοποιημένη φόρτιση μέσω θύρας USB Type-C, επιτρέπει τη χρήση τυπικού φορτιστή PD-Fast Charger, και όχι τη χρήση ειδικού φορτιστή μπαταρίας ο οποίος θα αποτελούσε ένα έξτρα κόστος.

Επίσης κάνει δυνατή τη φόρτιση “on the go”, στον φορτιστή – αναπτήρα αυτοκινήτου, ή στη θήκη του κατά τη μεταφορά με χρήση ενός powerbank. Τέλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα εξωτερικό power bank κατά τη λειτουργία του στο πεδίο για άμεση τροφοδοσία.

Το υλικό κατασκευής των δεκτών είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για το συνολικό βάρος του δέκτη, αλλά και για την αντοχή του σε ακραία περιβάλλοντα ή κάτω από σκληρές συνθήκες χρήσης. Ακόμα και η μέθοδος συναρμογής των τμημάτων του κελύφους, αυξάνει ή μειώνει την αντοχή στις πτώσεις, στην υγρασία και στη σκόνη. Πέραν αυτών, το υλικό κατασκευής τους “σώματος” είναι υπεύθυνο για τη σωστή κατανομή και αποβολή της θερμοκρασίας από το δέκτη (καλύτερη αποβολή θερμοκρασίας σημαίνει πιο αξιόπιστη και ομαλή λειτουργία του δέκτη, και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής).
Ακόμα, το υλικό και η ποιότητα κατασκευής προσδίδει μεγαλύτερη αντοχή σε κρούσεις και ισχυρές δονήσεις, οι οποίες θα ήταν καταστρεπτικές για τον δέκτη.

Όλοι οι δέκτες e-Survey είναι κατασκευασμένοι σχεδόν στο σύνολό τους από κράμα μαγνησίου υψηλής αντοχής.

Υψηλότερη αντοχή (ή ακόμα και “ανοσία”) σε μαγνητικές παρεμβολές σημαίνει απρόσκοπτη λειτουργία του δέκτη κοντά σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά που προκαλούνται από γραμμές και πυλώνες υψηλής και μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Ο βαθμός πιστοποίησης IP προσδιορίζει την αντοχή ενός υλικού ή μιας συσκευής από την διείσδυση στερέων και υγρών στο σώμα του. Ο δείκτης IP συνοδεύεται από δύο αριθμούς, απο τους οποίους ο πρώτος αφορά το βαθμό ανθεκτικότητας στα στερεά ενώ ο δεύτερος στα υγρά.
Η πιστοποίηση IP68 (6-στερεά , 8-υγρά) των δεκτών της e-Survey σημαίνει πλήρης προστασία (6/6) έναντι στη διείσδυση στερεών (όπως η σκόνη), σε παρατεταμένη έκθεση έως 8 ωρών, και πλήρης προστασία (8/8) από υγρά ακόμα και σε χρονικά περιορισμένη βύθιση (έως 1 μέτρο για διάρκεια 30 λεπτών).

Συνεπώς, οι δέκτες μπορούν και δουλεύουν απρόσκοπτα σε οποιοδήποτε περιβάλλον εργασίας, κάτω από συνθήκες έντονης βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης, σε ξερά και αμμώδη περιβάλλοντα με έντονη σκόνη, σε εργοτάξια κτλ.

eRTK10 camera view

Ο eRTK10 είναι ο ιδανικότερος Full GNSS Rover δέκτης της e-Survey όσον αφορά τις εργασίες χάραξης.

Είναι ελαφρύς, εύχρηστος και ιδιαίτερα αποδοτικός σε δύσκολες συνθήκες. Διαθέτει μοντέρνα, τελευταίας τεχνολογίας πλακέτα GNSS, υψηλό ρυθμό ανανέωσης 10Hz και IMU για μέτρηση υπό κλίση έως και 60°. Η εσωτερική του μπαταρία με φόρτιση Type-C USB, θα βγάλει εύκολα μια ολόκληρη μέρα μετρήσεων στο πεδίο.

► Συνεργάζεται άψογα με όλα τα δίκτυα μόνιμων σταθμών αναφοράς, ενώ παράλληλα το RX-UHF του εξασφαλίζει τη σταθερή λήψη διορθώσεων μέσω UHF.

► Συνοδεύεται από την αρτιότερη εφαρμογή πεδίου Android SurPad 4.2, χειριστήριο πεδίου Android και στυλεό ανθρακονημάτων.

Σύγκριση δεκτών GNSS RTK

GINTEC G20M 67%
e-Survey E100-V2 69%
GINTEC G30 71%
e-Survey E300Pro 81%
e-Survey E500 81%
e-Survey eRTK10 84%
e-Survey E600 88%
GINTEC G30Pro 89%
e-Survey E800H 95%
e-Survey E800T 98%

Δεν είναι ο e-Survey eRTK10 ο δέκτης που ζητάτε; Δείτε τις παρακάτω προτάσεις που επιλέξαμε για εσάς ►

e-Survey E300Pro (300x)

e-Survey E300Pro

Full GNSS RTK
UHF • IMU • Best Seller

e-Survey E300Pro

Ο δημοφιλέστερος τριπλόσυχνος Full GNSS δέκτης της e-survey.
Δείτε τον
GINTEC G30

GINTEC G30

Full GNSS RTK
NFC • UHF • IMU

GINTEC G30

Μια από τις πληρέστερες και οικονομικότερες προτάσεις δέκτη RTK - χωρίς περιορισμούς!
Δείτε τον

e-Survey E100•v2

Full GNSS RTK
Network Receiver • IMU

e-Survey E100•v2

Ο οικονομικότερος Network RTK τριπλόσυχνος Full GNSS δέκτης της e-survey
Δείτε τον
seperator
Recap survey

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

seperator