Δέκτης GNSS / CORS e-Survey Net20 Plus

e-Survey Net20 Plus CORS

Ο e-Survey Net20 Plus είναι ένας Full GNSS δέκτης συστήματος CORS (μόνιμων σταθμών αναφοράς), διαθέτει οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης. Έχει στιβαρή και αξιόπιστη βιομηχανική ποιότητα, υψηλή ταχύτητα και αξιόπιστη απόδοση δικτύου.

Βασίζεται στην μητρική Trimble BD990 (336 κανάλια) ή στην Hemisphere P40 (800 κανάλια) και λαμβάνει σήμα από όλα τα δορυφορικά συστήματα.

► Δεν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε; Πιθανώς θα σας ενδιαφέρει ο e-Survey M1G2 Pro, μια ισχυρή πλατφόρμα κατάλληλη για πλήθος εφαρμογών.

0 GB
εσωτερική μνήμη
0
αληθινά κανάλια
0
δορυφορικά συστήματα
0
ώρες λειτουργίας
IP 0
απόλυτη προστασία
0 Hz
μέγιστος ρυθμός ανανέωσης
> 0 %
αξιοπιστία
0 %
συνδεσιμότητα
e-survey

Ο Net20 PLUS είναι ένας πλήρης δέκτης GNSS ο οποίος υποστηρίζει όλα* τα δορυφορικά συστήματα. Ενσωματώνει την πολυδιάστατη και πολλαπλών συχνοτήτων μητρική πλακέτα BD990 της Trimble, ή την κορυφαία πλακέτα της Hemisphere, P40.

Διαθέτει δίκτυο 3G, Bluetooth, μεγάλο χώρο αποθήκευσης, μπαταρία μακράς διάρκειας και οθόνη HD.

Ο Net20 PLUS χρησιμοποιεί το λειτουργικό LINUX και είναι ανοικτό σε περεταίρω ανάπτυξη και παραμετροποίηση, παρέχοντας περισσότερες διεπαφές δεδομένων και συμβατότητα με εφαρμογές τρίτων.

Προσφέρει πολύ υψηλή συνδεσιμότητα και υποστηρίζει πλήθος πρωτοκόλλων για μεταφορά / εκπομπή δεδομένων.

Ο Net20 PLUS είναι ένας πλήρης δέκτης GNSS ο οποίος υποστηρίζει όλα* τα δορυφορικά συστήματα. Ενσωματώνει την πολυδιάστατη και πολλαπλών συχνοτήτων μητρική πλακέτα BD990 της Trimble, ή την κορυφαία πλακέτα της Hemisphere, P40.


Διαθέτει δίκτυο 3G, Bluetooth, μεγάλο χώρο αποθήκευσης, μπαταρία μακράς διάρκειας και οθόνη HD.


Ο Net20 PLUS χρησιμοποιεί το λειτουργικό LINUX και είναι ανοικτό σε περεταίρω ανάπτυξη και παραμετροποίηση, παρέχοντας περισσότερες διεπαφές δεδομένων και συμβατότητα με εφαρμογές τρίτων.


Προσφέρει πολύ υψηλή συνδεσιμότητα και υποστηρίζει πλήθος πρωτοκόλλων για μεταφορά / εκπομπή δεδομένων.

Οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης ►

► Εξοπλισμένο με μεγάλη οθόνη υψηλής ευκρίνειας 256 * 64 OLED

► Επιτρέπει την απεικόνιση των τρέχουσων τεχνικών πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, επιτρέπει πληροφορίες σχετικά με τη λήψη των δορυφορικών σημάτων, εύκολα και γρήγορα.

Ανθεκτική και αξιόπιστη βιομηχανική ποιότητα ►

► Ο πλήρης δέκτης GNSS Net20 Plus διαθέτει μεταλικό σώμα με προστασία υποδοχών και υψηλή αντοχή IP67 σε σκόνη και υγρασία.

Υψηλή ταχύτητα και αξιόπιστη απόδοση δικτύου ►

► Εξοπλισμένος με θύρα Ethernet και δίκτυο άμεσης διασύνδεσης.

► Οι χρήστες μπορούν να αναβαθμίσουν και να διαχειριστούν εξ’αποστάσεως τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τον εξοπλισμό μέσω του δικτύου.

Μεγάλη ασφάλεια & προστασία δεδομένων ►

► Χάρη στη σχεδίαση του υποκείμενου κώδικα,ο πλήρης δέκτης GNSS Net20 Plus εγγυάται την ασφάλεια του συστήματος στο μέγιστο βαθμό.

► Ο Net20Plus υποστηρίζει μεθόδους κρυπτογράφησης και μετατροπής, μηδενίζοντας πρακτικά την πιθανότητα διαρροής των δεδομένων.

Υψηλή συμβατότητα ►

► Ο Net20Plus είναι συμβατός με GPS, GLONASS, BDS, ενώ θα προσφέρει σε μελλοντική αναβάθμιση συμβατότητα με το GALILEO και το QZSS.

► Υποστηρίζει όλες τις σύγχρονες μορφές και πρωτόκολλα μετάδοσης διαφορικών δεδομένων όπως RTCM 2.x, RTCM 3.x, CMR κ.α.
seperator
net20plus CORS System
seperator

Προδιαγραφές δέκτη

Hint: Οι τεχνικές προδιαγραφές του δέκτη όπως παρουσιάζονται παρακάτω, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Σε αυτές που αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά (μνήμη, UHF, έκδοση Bluetooth κ.α), και σε αυτές που αφορούν την επίδοση (performance) που επιτυγχάνεται ως αποτέλεσμα των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών.

Παράδειγμα: Χωρητικότητα μπαταρίας 6800mAh (τεχνικό) συνεπάγεται χρήση RTK έως και 12 ώρες (επίδοση).

Net20Plus Datasheet

Επεξήγηση και ανάλυση χαρακτηριστικών δέκτη

Οι δέκτες της e-Survey είναι πλήρεις χαρακτηριστικών, τα οποία συνεπάγονται ακραίες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες.

Σε αυτή την ενότητα αναλύονται έννοιεςοι οποίες ομολογουμένως ακούγονται πολύ έντονα τελευταίαμε σκοπό την αρτιότερη κατανόησή τους, καθώς και την βαθύτερη αντίληψη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

Το Chipset που φέρει ένας δέκτης σε συνδυασμό με το Firmware του (του υλισμικού) είναι το κυρίως χαρακτηριστικό το οποίο καθορίζει την απόδοση και την ολική ικανότητα του δέκτη.

Όσον αφορά τα Chipset, οι δέκτες της e-Survey χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα κορυφαία της Hemisphere (made in USA) και Trimble OEM (made in USA), με αποτέλεσμα το Firmware να γράφεται αποκλειστικά για πλακέτες υψηλών επιδόσεων.

Από την άλλη, ένα “καλογραμμένο” Firmware το οποίο αναπτύσσεται και αναβαθμίζεται διαρκώς, προσφέρει διαρκείς ενημερώσεις στο δέκτη και διατηρεί τη λειτουργικότητά του σε υψηλά επίπεδα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα όποια τεχνικά θέματα προκύψουν.

Ο e-Survey Net20Plus διατίθεται σε 2 εκδόσεις, την “T” (Trimble) και την “H” (Hemisphere).

Η έκδοση “Τ” αφορά την πλακέτα BD990 – κορυφαία της σειράς, ενώ ταυτόχρονα από τον Οκτώβριο του 2021 διατίθεται με το επονομαζόμενο “Super Firmware” το οποίο ανεβάζει κατακόρυφα τις επιδόσεις του δέκτη. 

Η έκδοση “Η” (Hemisphere) αφορά την πλακέτα P40, η οποία είναι μακράν η κορυφαία πλακέτα της, ανώ παράλληλα γίνονται διαρκώς βελτιστοποιήσεις στο firmware της.

Ένας σύγχρονος δέκτης χαρακτηρίζεται από την ικανότητα λήψης και χρήσης όσο το δυνατόν περισσότερων δορυφορικών σημάτων.
Οι δέκτες που αποκαλούνται Full GNSS επιτρέπουν την χρήση των GPS, BeiDou, Glonass, Galileo, QZSS, IRNSS, σε τουλάχιστον δύο συχνότητες – οι δέκτες e-Survey λαμβάνουν δεδομένα σε τρεις (τριπλόσυχνοι δέκτες).

Για τη σωστή λήψη και διαχείριση των παραπάνω σημάτων, απαραιτήτως ο δέκτης πρέπει να διαθέτει πλήθος καναλιών λήψης. Μεγαλύτερος αριθμός σημαίνει καλύτερη ανίχνευση των δορυφόρων. Ακόμα και όταν αυτοί δεν χρησιμοποιούνται από τη μηχανή επίλυσης RTK. Η παρακολούθησή τους ωστόσο δίνει τη δυνατότητα γρήγορης ένταξης στην επίλυση, όταν ξαναγίνει “χρησιμοποιήσιμος” **

** Μη χρήση ενός δορυφόρου μπορεί να οφείλεται σε ανίχνευση κακού (λανθασμένου) σήματος, πολλαπλές παρεμβολές και ανακλάσεις, χαμηλή τροχιά κτλ.

Ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης σήματος (update rate) επιτρέπει στον δέκτη την λήψη διορθώσεων και επίλυση θέσης πολλές φορές ανά δευτερόλεπτο.
Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διαδικασία της χάραξης, διότι η κίνηση του Rover ενημερώνεται και απεικονίζεται “real time” χωρίς να αφήνει “κενά”. Και αυτό χωρίς να δημιουργεί απότομες μεταβολές της θέσης του στην οθόνη του χειριστηρίου. Η ροή της κίνησης είναι ομαλή, και η διαδικασία προσέγγισης γραμμική με εύκολη στόχευση στο επιθυμητό σημείο.

Προτείνουμε την επιλογή 5Hz-10Hz για εργασίες χάραξης, και τουλάχιστον 5Hz για εργασίες αποτύπωσης.

Όλοι οι δέκτες της e-Survey διαθέτουν ενσωματωμένο GSM modem με πλήρη υποστήριξη των ελληνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Η χρήση του GSM modem (με εισαγωγή κάρτας SIM) επιτρέπει στο δέκτη να συνδέεται στο internet (με χρήση mobile data) και ως εκ τούτου να λαμβάνει διορθώσεις από κάποιο δίκτυο μόνιμων σταθμών αναφοράς (CORS) όπως το SmartNet και το HEPOS.
Μπορεί ακόμα όμως να μεταδίδει διορθώσεις ως BASE (χωρίς τη χρήση UHF radio), τις οποίες μπορούν να λαμβάνουν ένας ή περισσότεροι δέκτες ανεξαρτήτου πλέον της μεταξύ τους απόστασης.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται διάταξη Base – Rover ακόμα και μεταξύ δεκτών οι οποίοι δεν διαθέτουν εσωτερικό UHF – όπως ο διαδικτυακός δέκτης e-Survey E100.

Η εσωτερική μπαταρία που φέρει ο δέκτης είναι πολύ υψηλής χωρητικότητας (13600mAh) και προσδίδει δυνατότητα λειτουργίας 15 ωρών.

Χαρακτηρίζεται δε από κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία προσφέρουν ευελιξία:
Φορτίζει επάνω στο δέκτη με USB Type-C ταχυφορτιστή.
Φορτίζει on the go, ακόμα και μέσα στη θήκη μεταφοράς του δέκτη με χρήση ενός power bank.
Έχει μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά και αντοχή από τις αποσπώμενες.
Δεν απαιτεί την ύπαρξη ιδιαίτερου φορτιστή, ο οποίος συνήθως είναι δυσεύρετος και κοστίζει αρκετά.
– Αν εξαντληθεί η μπαταρία στο πεδίο, με χρήση ενός power bank συνεχίζεται η λειτουργία.
Παράλληλα η αλλαγή της μπαταρίας (σε περίπτωση που χρήζει αντικατάστασης) είναι μια απλή και σύντομη διαδικασία, η οποία δεν επηρεάζει σε τίποτα την πρότερη λειτουργική κατάσταση του δέκτη, αλλά ούτε και το επίπεδο στεγανοποίησής του.

Η ομογενοποιημένη φόρτιση μέσω θύρας USB Type-C, επιτρέπει τη χρήση τυπικού φορτιστή PD-Fast Charger, και όχι τη χρήση ειδικού φορτιστή μπαταρίας ο οποίος θα αποτελούσε ένα έξτρα κόστος.

Επίσης κάνει δυνατή τη φόρτιση “on the go”, στον φορτιστή – αναπτήρα αυτοκινήτου, ή στη θήκη του κατά τη μεταφορά με χρήση ενός powerbank. Τέλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα εξωτερικό power bank κατά τη λειτουργία του στο πεδίο για άμεση τροφοδοσία.

Η υποστήριξη της L-Band δίνει τη δυνατότητα στο δέκτη να λαμβάνει και να χρησιμοποιεί διορθώσεις μέσω δορυφορικής συχνότητας, κάτι που του επιτρέπει να φτάνει σε κατάσταση Fix χωρίς να απαιτεί σύνδεση στο Internet ή χρήση σταθμού Base.

Πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία παρέχεται συνδρομητικά, και προσφέρει διορθώσεις σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, αφού δεν βασίζεται σε επίγειες πηγές διορθώσεων. Μάλιστα η λειτουργία a-RTK είναι αποτέλεσμα της χρήσης της L-Band, και παρέχεται δωρεάν με τους δέκτες e-Survey.

Το a-RTK είναι μια λειτουργία η οποία εγγυάται την συνέχιση της πρότερης κατάστασης FIX (ή FLOAT) ακόμα και για 20 λεπτά μετά τη διακοπή λήψης διορθώσεων.

Παράλληλα με τη λήψη διορθώσεων (ανεξάρτητα αν προέρχονται από κάποιο σταθμό Base ή μέσω δικτύου μόνιμων σταθμών αναφοράς με χρήση mobile data), ο δέκτης λαμβάνει συμπληρωματικά (μέσω δορυφόρου) διορθώσεις με χρήση της συχνότητας L-Band. Στην περίπτωση διακοπής λήψης των “βασικών” διορθώσεων, το a-RTK τις υποκαθιστά με τις δορυφορικές, οι οποίες διατηρούν το επίπεδο λύσης. Ως επίπτωση αυτού, η ακρίβεια μειώνεται σταδιακά με το χρόνο, με αποτέλεσμα να παρέχει τοπογραφική ακρίβεια μόνο για τα πρώτα λεπτά.

Προσοχή: Υπάρχει μια παρανόηση για τη συγκεκριμένη έννοια. Αν ο δέκτης μεταφερθεί σε θέση στην οποία δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για FIX, τότε θα γυρίσει προφανώς σε κατάσταση FLOAT.
Το aRTK δεν θα βοηθήσει σε “φτωχές” συνθήκες μέτρησης, όπως δίπλα σε ψηλά εμπόδια, στεγασμένες κατασκευές κτλ.

Οι δέκτες της e-Survey παρέχουν την λειτουργία a-RTK δωρεάν.

Το υλικό κατασκευής των δεκτών είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για το συνολικό βάρος του δέκτη, αλλά και για την αντοχή του σε ακραία περιβάλλοντα ή κάτω από σκληρές συνθήκες χρήσης. Ακόμα και η μέθοδος συναρμογής των τμημάτων του κελύφους, αυξάνει ή μειώνει την αντοχή στις πτώσεις, στην υγρασία και στη σκόνη. Πέραν αυτών, το υλικό κατασκευής τους “σώματος” είναι υπεύθυνο για τη σωστή κατανομή και αποβολή της θερμοκρασίας από το δέκτη (καλύτερη αποβολή θερμοκρασίας σημαίνει πιο αξιόπιστη και ομαλή λειτουργία του δέκτη, και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής).
Ακόμα, το υλικό και η ποιότητα κατασκευής προσδίδει μεγαλύτερη αντοχή σε κρούσεις και ισχυρές δονήσεις, οι οποίες θα ήταν καταστρεπτικές για τον δέκτη.

Όλοι οι δέκτες e-Survey είναι κατασκευασμένοι σχεδόν στο σύνολό τους από κράμα μαγνησίου υψηλής αντοχής.

Υψηλότερη αντοχή (ή ακόμα και “ανοσία”) σε μαγνητικές παρεμβολές σημαίνει απρόσκοπτη λειτουργία του δέκτη κοντά σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά που προκαλούνται από γραμμές και πυλώνες υψηλής και μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Η αυξημένη προστασία που παρουσιάζει ο e-Survey E500, αφήνει ακόμα και τη λειτουργία Tilt Survey (χρήση IMU) πλήρως ανεπηρέαστη.

Ο βαθμός πιστοποίησης IP προσδιορίζει την αντοχή ενός υλικού ή μιας συσκευής από την διείσδυση στερέων και υγρών στο σώμα του. Ο δείκτης IP συνοδεύεται από δύο αριθμούς, απο τους οποίους ο πρώτος αφορά το βαθμό ανθεκτικότητας στα στερεά ενώ ο δεύτερος στα υγρά.
Η πιστοποίηση IP67 (6-στερεά , 7-υγρά) των δεκτών της e-Survey σημαίνει πλήρης προστασία (6/6) έναντι στη διείσδυση στερεών (όπως η σκόνη), σε παρατεταμένη έκθεση έως 8 ωρών, και πλήρης προστασία (7/8) από υγρά ακόμα και σε χρονικά περιορισμένη βύθιση (έως 1 μέτρο για διάρκεια 30 λεπτών).

Συνεπώς, οι δέκτες μπορούν και δουλεύουν απρόσκοπτα σε οποιοδήποτε περιβάλλον εργασίας, κάτω από συνθήκες έντονης βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης, σε ξερά και αμμώδη περιβάλλοντα με έντονη σκόνη, σε εργοτάξια κτλ.

Δεν είναι ο e-Survey Net20Plus ο δέκτης που ζητάτε; Δείτε τις παρακάτω προτάσεις που επιλέξαμε για εσάς ►

e-Survey E800

e-Survey E800

Full GNSS RTK
5W UHF • IMU • TFT Touch

e-Survey E800

Ο κορυφαίος τριπλόσυχνος Full GNSS δέκτης της e-survey, διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις:
Hemisphere P40 & Trimble BD990
Δείτε τον
e-survey E500 GNSS receiver

e-Survey E500

Full GNSS RTK
UHF • IMU • Ultra Rugged

e-Survey E500

Ο ανθεκτικότερος και απρόσβλητος από μαγνητικά πεδία τριπλόσυχνος Full GNSS δέκτης της e-survey.
Δείτε τον
e-Survey M1G2

e-Survey M1G2

Full GNSS - 1100chn
Heading Solution

e-Survey M1G2

Κορυφαίος δέκτης - μεταδότης με υψηλή φορητότητα και κορυφαία συνδεσιμότητα
Δείτε τον
seperator
Recap survey

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

seperator