Δέκτης RTK GNSS e-Survey E300Pro

e-Survey E300Pro

Ο δέκτης RTK GNSS e-Survey Ε300Pro ήρθε για να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα!

Τρία χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, συνεχίζει να γοητεύει με την εξωτερική του εμφάνιση και να  συναρπάζει με τις επιδόσεις του!

Ανανεωμένος, με νέο Firmware και αναβαθμισμένη λειτουργικότητα, θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις σας και αυτή τη χρονιά!

Φοράει το νέο αναβαθμισμένο chipset Hemisphere P20 (made in USA), για ακόμα υψηλότερες ταχύτητες απόκρισης και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Ε300Pro: Νέα γενιά δυναμικών δεκτών!

μέτρηση υπό κλίση
IMU 0 °
αληθινά κανάλια
0
δορυφορικά συστήματα
0
ώρες λειτουργίας
0
απόλυτη προστασία
IP 0
μέγιστος ρυθμός ανανέωσης
0 Hz
ελαφρύς και συμπαγής
0 gr
συμβατότητα με όλα τα δίκτυα
0 %
e-survey

Δέκτης Full GNSS E300 Pro ► Αξεπέραστη δύναμη​

Ο Δέκτης RTK GNSS e-Survey E300Pro είναι ένας εξαιρετικών επιδόσεων τριπλόσυχνος GNSS RTK δέκτης. Εκμεταλλεύεται στο έπακρο όλα τα δορυφορικά συστήματα (GPS, GLONASS, BEIDOU, GALILEO, QZSS, IRNSS κτλ) και είναι απόλυτα συμβατός με όλα τα δίκτυα μόνιμων σταθμών αναφοράς.

Η ενσωματωμένη κεραία υψηλής ευαισθησίας που διαθέτει, σε συνδυασμό με το chipset Hemisphere P20 (made in USA) αλλά και το αναβαθμισμένο και ισχυρότερο Firmware, επιτρέπει την επίτευξη αξιόπιστων λύσεων FIX κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Σε διάταξη Base-Rover μπορεί να συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους δέκτες της αγοράς, χάρη στο ευέλικτο ενσωματωμένο UHF του, το οποίο υποστηρίζει την πλειοψηφία των πρωτοκόλλων επικοινωνίας.

Τέλος, η χρήση του IMU (χωρίς την ανάγκη καλιμπραρίσματος) αποδεδειγμένα μειώνει το χρόνο παραμονής στο πεδίο έως και 50% σε σχέση με έναν συμβατικό δέκτη.

Κλείστε σήμερα μια επίδειξη, και δείτε γιατί ο e-survey E300Pro διαθέτει την κορυφαία σχέση απόδοσης - τιμής.

Ο Δέκτης RTK GNSS e-Survey E300Pro είναι ένας εξαιρετικών επιδόσεων τριπλόσυχνος GNSS RTK δέκτης. Εκμεταλλεύεται στο έπακρο όλα τα δορυφορικά συστήματα (GPS, GLONASS, BEIDOU, GALILEO, QZSS, IRNSS κτλ) και είναι απόλυτα συμβατός με όλα τα δίκτυα μόνιμων σταθμών αναφοράς.

Η ενσωματωμένη κεραία υψηλής ευαισθησίας που διαθέτει, σε συνδυασμό με το chipset Hemisphere P20 (made in USA) αλλά και το αναβαθμισμένο και ισχυρότερο Firmware, επιτρέπει την επίτευξη αξιόπιστων λύσεων FIX κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Σε διάταξη Base-Rover μπορεί να συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους δέκτες της αγοράς, χάρη στο ευέλικτο ενσωματωμένο UHF του, το οποίο υποστηρίζει την πλειοψηφία των πρωτοκόλλων επικοινωνίας.

Τέλος, η χρήση του IMU (χωρίς την ανάγκη καλιμπραρίσματος) αποδεδειγμένα μειώνει το χρόνο παραμονής στο πεδίο έως και 50% σε σχέση με έναν συμβατικό δέκτη.

Κλείστε σήμερα μια επίδειξη, και δείτε γιατί ο e-survey E300Pro διαθέτει την κορυφαία σχέση απόδοσης – τιμής.

δέκτης GNSS e-survey Ε300 Pro
e-Survey E300Pro Side

Προδιαγραφές δέκτη

Hint: Οι τεχνικές προδιαγραφές του δέκτη όπως παρουσιάζονται παρακάτω, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Σε αυτές που αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά (μνήμη, UHF, έκδοση Bluetooth κ.α), και σε αυτές που αφορούν την επίδοση (performance) που επιτυγχάνεται ως αποτέλεσμα των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών.

Παράδειγμα: Χωρητικότητα μπαταρίας 6800mAh (τεχνικό) συνεπάγεται χρήση RTK έως και 12 ώρες (επίδοση).

E300Pro datasheet

Η e-survey κατασκευάζει και διαθέτει στην παγκόσμια αγορά ένα πλήθος δεκτών GNSS υψηλής ακρίβειας.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της e-survey και να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για το δέκτη, νέα Firmware, εγχειρίδια χρήσης, video κτλ, πατώντας το παρακάτω κουμπί.

Αξιολόγηση δέκτη

Αποτυπώσεις - χαράξεις* 77%
Λήψη σήματος** 73%
Απόδοση IMU 77%
Διάρκεια μπαταρίας 76%
Συνολικά χαρακτηριστικά 85%
Σχέση απόδοσης - τιμής 95%
Συνολική εικόνα 75%

* Ολική απόδοση στις εργασίες αποτύπωσης και χάραξης με χρήση του λογισμικού πεδίου SurPad
** Απόδοση σε δύσκολες συνθήκες, κοντά σε εμπόδια κτλ

Ο Δέκτης RTK GNSS e-Survey E300Pro είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός Full GNSS RTK δέκτης. Είναι ένας από τους πρώτους δέκτες στην παγκόσμια αγορά που ενσωμάτωσε με αποτελεσματικότητα τεχνολογίες αιχμής όπως το IMU, το a-RTK, την on-board φόρτιση με Type-C USB και πολλά ακόμα.

Πλέον διατίθεται η 2η γενιά του δέκτη, η οποία φέρει αναβαθμισμένο chipset και μητρική, ακόμα πιο ισχυρό Firmware και κορυφαίας λήψης κεραία σε ένα μικρό και ντελικάτο σώμα.

Επεξήγηση και ανάλυση χαρακτηριστικών δέκτη

Οι δέκτες της e-Survey είναι πλήρεις χαρακτηριστικών, τα οποία συνεπάγονται ακραίες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες.

Σε αυτή την ενότητα αναλύονται έννοιεςοι οποίες ομολογουμένως ακούγονται πολύ έντονα τελευταίαμε σκοπό την αρτιότερη κατανόησή τους, καθώς και την βαθύτερη αντίληψη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

Το Chipset που φέρει ένας δέκτης σε συνδυασμό με το Firmware του (του υλισμικού) είναι το κυρίως χαρακτηριστικό το οποίο καθορίζει την απόδοση και την ολική ικανότητα του δέκτη.

Όσον αφορά τα Chipset, οι δέκτες της e-Survey χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα κορυφαία της Hemisphere (made in USA) και Trimble OEM (made in USA), με αποτέλεσμα το Firmware να γράφεται αποκλειστικά για πλακέτες υψηλών επιδόσεων.

Από την άλλη, ένα “καλογραμμένο” Firmware το οποίο αναπτύσσεται και αναβαθμίζεται διαρκώς, προσφέρει διαρκείς ενημερώσεις στο δέκτη και διατηρεί τη λειτουργικότητά του σε υψηλά επίπεδα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα όποια τεχνικά θέματα προκύψουν.

Ο Δέκτης RTK GNSS e-Survey E300Pro διατίθεται με την πλακέτα P20, η οποία είναι 3ης γενιάς, ανώ παράλληλα γίνονται διαρκώς βελτιστοποιήσεις στο firmware της.

Ένας σύγχρονος δέκτης χαρακτηρίζεται από την ικανότητα λήψης και χρήσης όσο το δυνατόν περισσότερων δορυφορικών σημάτων.
Οι δέκτες που αποκαλούνται Full GNSS επιτρέπουν την χρήση των GPS, BeiDou, Glonass, Galileo, QZSS, IRNSS, σε τουλάχιστον δύο συχνότητες – οι δέκτες e-Survey λαμβάνουν δεδομένα σε τρεις (τριπλόσυχνοι δέκτες).

Για τη σωστή λήψη και διαχείριση των παραπάνω σημάτων, απαραιτήτως ο δέκτης πρέπει να διαθέτει πλήθος καναλιών λήψης. Μεγαλύτερος αριθμός σημαίνει καλύτερη ανίχνευση των δορυφόρων, ακόμα και όταν αυτοί δεν χρησιμοποιούνται από τη μηχανή επίλυσης RTK. Η παρακολούθησή τους ωστόσο δίνει τη δυνατότητα γρήγορης ένταξης στην επίλυση, όταν ξαναγίνει “χρησιμοποιήσιμος” **

** Μη χρήση ενός δορυφόρου μπορεί να οφείλεται σε ανίχνευση κακού (λανθασμένου) σήματος, πολλαπλές παρεμβολές και ανακλάσεις, χαμηλή τροχιά κτλ.

Το IMU επιτρέπει τη μέτρηση ή τη χάραξη σημείων χωρίς να απαιτείται η κατακορύφωση του στυλεού.
Αποδίδει εξαιρετικά κάτω από καλές συνθήκες, ακόμα και σε γωνίες κλίσεις που φτάνουν τις 60° (σε δύσκολα περιβάλλοντα προτείνεται η χρήση του σε αποκλίσεις έως 30° από την κατακόρυφο).
Το νέας τεχνολογίας MEMS chipset δεν απαιτεί αρχικοποίηση του συστήματος, όπως απαιτούνταν σε προηγούμενης γενιάς δέκτες της e-Survey ή σε δέκτες άλλων εταιρειών.
Η ορθή χρήση του γλυτώνει χρόνο στην χάραξη, αφού πλεόν προσεγγίζουμε το σημείο απλά μετακινώντας τη μύτη του στυλεού, αλλά και στην αποτύπωση μιας που μας επιτρέπει να μετράμε γρηγορότερα χωρίς διαρκή κατακορύφωση, αλλά ακόμα μας επιτρέπει να μετράμε δυσπρόσιτα σημεία, γωνίες κτηρίων κ.α.

Ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης σήματος (update rate) επιτρέπει στον δέκτη την λήψη διορθώσεων και επίλυση θέσης πολλές φορές ανά δευτερόλεπτο.
Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διαδικασία της χάραξης, διότι η κίνηση του Rover ενημερώνεται και απεικονίζεται “real time” χωρίς να αφήνει “κενά” ή να δημιουργεί απότομες μεταβολές της θέσης του στην οθόνη του χειριστηρίου. Η ροή της κίνησης είναι ομαλή, και η διαδικασία προσέγγισης γραμμική με εύκολη στόχευση στο επιθυμητό σημείο.

Προτείνουμε την επιλογή 5Hz-10Hz για εργασίες χάραξης, και τουλάχιστον 5Hz για εργασίες αποτύπωσης.

Το εσωτερικό UHF επιτρέπει τη σύζευξη δύο ή περισσότερων δεκτών, με σκοπό την αποστολή διορθώσεων από τον σταθερό μας δέκτη (Base) στους “κινητούς” μας δέκτες Rover.
Η ισχύς του κυμαίνεται από 1W (με ικανότητα μετάδοσης σε απόσταση 3-5km σε τυπικές συνθήκες, αλλά και έως 10km σε ιδανικές) έως και 5W με κάλυψη προφανώς μεγαλύτερων αποστάσεων (E800).
Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της τεχνολογίας του UHF αποτελεί η “γκάμα” των πρωτόκολλων που μπορεί να μεταδώσει. Οι δέκτες της e-survey είναι εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας UHF radio, το οποίων μπορεί και μεταδίδει σε πλήρη βαθμό τα SATEL, Pacific Crest, TrimTalk, Trimark III, South, Hi-Target και πολλά ακόμα, ενώ υποστηρίζει τις μορφές δεδομένων CMR, CMR+, RTCM2, RTCM3 και RTCM32.

Όλοι οι δέκτες της e-Survey διαθέτουν ενσωματωμένο GSM modem με πλήρη υποστήριξη των ελληνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Η χρήση του GSM modem (με εισαγωγή κάρτας SIM) επιτρέπει στο δέκτη να συνδέεται στο internet (με χρήση mobile data) και ως εκ τούτου να λαμβάνει διορθώσεις από κάποιο δίκτυο μόνιμων σταθμών αναφοράς (CORS) όπως το SmartNet και το HEPOS.
Μπορεί ακόμα όμως να μεταδίδει διορθώσεις ως BASE (χωρίς τη χρήση UHF radio), τις οποίες μπορούν να λαμβάνουν ένας ή περισσότεροι δέκτες ανεξαρτήτου πλέον της μεταξύ τους απόστασης.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται διάταξη Base – Rover ακόμα και μεταξύ δεκτών οι οποίοι δεν διαθέτουν εσωτερικό UHF – όπως ο διαδικτυακός δέκτης e-Survey E100.

Η εσωτερική μπαταρία που φέρει ο δέκτης, χαρακτηρίζεται από κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία προσφέρουν ευελιξία:
Φορτίζει επάνω στο δέκτη με USB Type-C ταχυφορτιστή.
Φορτίζει on the go, ακόμα και μέσα στη θήκη μεταφοράς του δέκτη με χρήση ενός power bank.
Έχει μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά και αντοχή από τις αποσπώμενες.
Δεν απαιτεί την ύπαρξη ιδιαίτερου φορτιστή, ο οποίος συνήθως είναι δυσεύρετος και κοστίζει αρκετά.
– Αν εξαντληθεί η μπαταρία στο πεδίο, με χρήση ενός power bank συνεχίζεται η λειτουργία.
Παράλληλα η αλλαγή της μπαταρίας (σε περίπτωση που χρήζει αντικατάστασης) είναι μια απλή και σύντομη διαδικασία, η οποία δεν επηρεάζει σε τίποτα την πρότερη λειτουργική κατάσταση του δέκτη, αλλά ούτε και το επίπεδο στεγανοποίησής του.

Η ομογενοποιημένη φόρτιση μέσω θύρας USB Type-C, επιτρέπει τη χρήση τυπικού φορτιστή PD-Fast Charger, και όχι τη χρήση ειδικού φορτιστή μπαταρίας ο οποίος θα αποτελούσε ένα έξτρα κόστος.

Επίσης κάνει δυνατή τη φόρτιση “on the go”, στον φορτιστή – αναπτήρα αυτοκινήτου, ή στη θήκη του κατά τη μεταφορά με χρήση ενός powerbank. Τέλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα εξωτερικό power bank κατά τη λειτουργία του στο πεδίο για άμεση τροφοδοσία.

Η υποστήριξη της L-Band δίνει τη δυνατότητα στο δέκτη να λαμβάνει και να χρησιμοποιεί διορθώσεις μέσω δορυφορικής συχνότητας, κάτι που του επιτρέπει να φτάνει σε κατάσταση Fix χωρίς να απαιτεί σύνδεση στο Internet ή χρήση σταθμού Base.

Πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία παρέχεται συνδρομητικά, και προσφέρει διορθώσεις σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, αφού δεν βασίζεται σε επίγειες πηγές διορθώσεων. Μάλιστα η λειτουργία a-RTK είναι αποτέλεσμα της χρήσης της L-Band, και παρέχεται δωρεάν με τους δέκτες e-Survey.

Το a-RTK είναι μια λειτουργία η οποία εγγυάται την συνέχιση της πρότερης κατάστασης FIX (ή FLOAT) ακόμα και για 20 λεπτά μετά τη διακοπή λήψης διορθώσεων.

Παράλληλα με τη λήψη διορθώσεων (ανεξάρτητα αν προέρχονται από κάποιο σταθμό Base ή μέσω δικτύου μόνιμων σταθμών αναφοράς με χρήση mobile data), ο δέκτης λαμβάνει συμπληρωματικά (μέσω δορυφόρου) διορθώσεις με χρήση της συχνότητας L-Band. Στην περίπτωση διακοπής λήψης των “βασικών” διορθώσεων, το a-RTK τις υποκαθιστά με τις δορυφορικές, οι οποίες διατηρούν το επίπεδο λύσης. Ως επίπτωση αυτού, η ακρίβεια μειώνεται σταδιακά με το χρόνο, με αποτέλεσμα να παρέχει τοπογραφική ακρίβεια μόνο για τα πρώτα λεπτά.

Προσοχή: Υπάρχει μια παρανόηση για τη συγκεκριμένη έννοια. Αν ο δέκτης μεταφερθεί σε θέση στην οποία δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για FIX, τότε θα γυρίσει προφανώς σε κατάσταση FLOAT.
Το aRTK δεν θα βοηθήσει σε “φτωχές” συνθήκες μέτρησης, όπως δίπλα σε ψηλά εμπόδια, στεγασμένες κατασκευές κτλ.

Οι δέκτες της e-Survey παρέχουν την λειτουργία a-RTK δωρεάν.

Το υλικό κατασκευής των δεκτών είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για το συνολικό βάρος του δέκτη, αλλά και για την αντοχή του σε ακραία περιβάλλοντα ή κάτω από σκληρές συνθήκες χρήσης. Ακόμα και η μέθοδος συναρμογής των τμημάτων του κελύφους, αυξάνει ή μειώνει την αντοχή στις πτώσεις, στην υγρασία και στη σκόνη. Πέραν αυτών, το υλικό κατασκευής τους “σώματος” είναι υπεύθυνο για τη σωστή κατανομή και αποβολή της θερμοκρασίας από το δέκτη (καλύτερη αποβολή θερμοκρασίας σημαίνει πιο αξιόπιστη και ομαλή λειτουργία του δέκτη, και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής).
Ακόμα, το υλικό και η ποιότητα κατασκευής προσδίδει μεγαλύτερη αντοχή σε κρούσεις και ισχυρές δονήσεις, οι οποίες θα ήταν καταστρεπτικές για τον δέκτη.

Όλοι οι δέκτες e-Survey είναι κατασκευασμένοι σχεδόν στο σύνολό τους από κράμα μαγνησίου υψηλής αντοχής.

Υψηλότερη αντοχή (ή ακόμα και “ανοσία”) σε μαγνητικές παρεμβολές σημαίνει απρόσκοπτη λειτουργία του δέκτη κοντά σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά που προκαλούνται από γραμμές και πυλώνες υψηλής και μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Η αυξημένη προστασία που παρουσιάζουν κάποιοι δέκτες της e-Survey, αφήνει ακόμα και τη λειτουργία Tilt Survey (χρήση IMU) πλήρως ανεπηρέαστη.

Ο βαθμός πιστοποίησης IP προσδιορίζει την αντοχή ενός υλικού ή μιας συσκευής από την διείσδυση στερέων και υγρών στο σώμα του. Ο δείκτης IP συνοδεύεται από δύο αριθμούς, απο τους οποίους ο πρώτος αφορά το βαθμό ανθεκτικότητας στα στερεά ενώ ο δεύτερος στα υγρά.
Η πιστοποίηση IP67 (6-στερεά , 7-υγρά) των δεκτών της e-Survey σημαίνει πλήρης προστασία (6/6) έναντι στη διείσδυση στερεών (όπως η σκόνη), σε παρατεταμένη έκθεση έως 8 ωρών, και πλήρης προστασία (7/8) από υγρά ακόμα και σε χρονικά περιορισμένη βύθιση (έως 1 μέτρο για διάρκεια 30 λεπτών).

Συνεπώς, οι δέκτες μπορούν και δουλεύουν απρόσκοπτα σε οποιοδήποτε περιβάλλον εργασίας, κάτω από συνθήκες έντονης βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης, σε ξερά και αμμώδη περιβάλλοντα με έντονη σκόνη, σε εργοτάξια κτλ.

Ο Δέκτης RTK GNSS e-Survey E300Pro σας προσφέρει high-end επιδόσεις σε low-end τιμή.
Ξεχάστε όσα ξέρατε για τους οικονομικούς δέκτες. Ο νέος ολοκληρωμένος δέκτης e-Survey E300Pro έρχεται για ακόμη μια φορά να καταρρίψει τους μύθους!

Απίστευτες επιδόσεις:
– Θεαματικά γρήγορο και πραγματικό Fix κάτω από δύσκολες συνθήκες.
– Παρακολούθηση και χρήση όλων των δορυφορικών σχηματισμών σε 3 συχνότητες.
– Υψηλός ρυθμός ανανέωσης 10Hz RTK & 50Hz Static.
– Εύκολη και σωστή μέτρηση υπό κλίση χωρίς την ανάγκη καλιμπραρίσματος.
– Υψηλή συνδεσιμότητα & απόλυτη συμβατότητα με όλα τα δίκτυα μόνιμων σταθμών αναφοράς.

Εσείς ακόμα ψάχνετε;

Σύγκριση δεκτών GNSS RTK

GINTEC G20M 67%
e-Survey E100-V2 69%
e-Survey E200 70%
GINTEC G30 71%
e-Survey E300Pro 81%
e-Survey E500 81%
e-Survey E600 88%
GINTEC G30Pro 89%
e-Survey E800H 95%
e-Survey E800T 98%

Δεν είναι ο e-Survey E300Pro ο δέκτης που ζητάτε; Δείτε τις παρακάτω προτάσεις που επιλέξαμε για εσάς ►

e-survey E500 GNSS receiver

e-Survey E500

Full GNSS RTK
UHF • IMU • Ultra Rugged

e-Survey E500

Ο ανθεκτικότερος και απρόσβλητος από μαγνητικά πεδία τριπλόσυχνος Full GNSS δέκτης της e-survey.
Δείτε τον

e-Survey E100•v2

Full GNSS RTK
Network Receiver • IMU

e-Survey E100•v2

Ο οικονομικότερος Network RTK τριπλόσυχνος Full GNSS δέκτης της e-survey
Δείτε τον
GINTEC G30

GINTEC G30

Full GNSS RTK
NFC • UHF • IMU

GINTEC G30

Μια από τις πληρέστερες και οικονομικότερες προτάσεις δέκτη RTK - χωρίς περιορισμούς!
Δείτε τον
seperator
Recap survey

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

seperator