Δέκτης RTK GNSS e-Survey E600

e-Survey E600

Ο Δέκτης RTK GNSS e-Survey E600 – Recap Survey αποτελεί την Go-To λύση για υψηλών επιδόσεων full GNSS δέκτη.

Διαθέτει chipset Hemisphere P40 (800chn – made in USA), με ικανότητα παρακολούθησης & χρήσης όλων των δορυφορικών σημάτων.

Τον χαρακτηρίζει η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, η όμορφη σχεδίαση, η υψηλή προαστασία από υγρασία – σκόνη αλλά περισσότερο από όλα, οι επιδόσεις του.

Εργαστείτε παντού. Είτε σε Base-Rover διάταξη, είτε ως μεμονωμένο Network Rover – τα αποτελέσματα θα είναι πάντα αξιόπιστα και η εμπειρία χρήσης μοναδική!

IMU 0 °
μέτρηση υπό κλίση
0
αληθινά κανάλια
0
δορυφορικά συστήματα
0
ώρες λειτουργίας
IP 0
απόλυτη προστασία
0 Hz
μέγιστος ρυθμός ανανέωσης
0 gr
με 2 μπαταρίες
0 %
συμβατότητα με όλα τα δίκτυα
e-survey

E600 ► Ο "έξυπνος" Full GNSS δέκτης

Ο δέκτης GNSS e-survey E600 χρησιμοποιεί μια νέας σχεδίασης και υψηλής ακρίβειας ενσωματωμένη κεραία, η οποία μπορεί να παρακολουθεί και να χρησιμοποιεί όλα τα δορυφορικά σήματα όπως GPS / GLONASS / BEIDOU / GALILEO / QZSS, κτλ.

Η νέα γενιά της Athena RTK Engine (Αθηνά: μηχανισμός επίλυσης RTK) βελτιστοποιεί την ταχύτητα και την αξιοπιστία της εκκίνησης και λειτουργίας του RTK σε δύσκολα περιβάλλοντα, αλλά και σε σχέση με απομακρυσμένες βάσεις. Η Αθηνά εγγυάται άριστη επεξεργασία σήματος, γρήγορη και αξιόπιστη επίλυση (100% sure-fix) σε όλα τα περιβάλλοντα, σε όλες τις εργασίες.

Ο δέκτης GNSS E600 υποστηρίζει την τεχνολογία aRTK, και διατηρεί την πρότερη κατάσταση (Fix) για παρατεταμένο χρονικό διάστημα αφότου έχει διακοπεί η λήψη σήματος (ή διορθώσεων από τη βάση ή από τον πάροχό σας).

Γνωρίστε τον σήμερα!

Ο δέκτης GNSS e-survey E600 χρησιμοποιεί μια νέας σχεδίασης και υψηλής ακρίβειας ενσωματωμένη κεραία, η οποία μπορεί να παρακολουθεί και να χρησιμοποιεί όλα τα δορυφορικά σήματα όπως GPS / GLONASS / BEIDOU / GALILEO / QZSS, κτλ.

Η νέα γενιά της Athena RTK Engine (Αθηνά: μηχανισμός επίλυσης RTK) βελτιστοποιεί την ταχύτητα και την αξιοπιστία της εκκίνησης και λειτουργίας του RTK σε δύσκολα περιβάλλοντα, αλλά και σε σχέση με απομακρυσμένες βάσεις. Η Αθηνά εγγυάται άριστη επεξεργασία σήματος, γρήγορη και αξιόπιστη επίλυση (100% sure-fix) σε όλα τα περιβάλλοντα, σε όλες τις εργασίες.

Ο δέκτης GNSS E600 υποστηρίζει την τεχνολογία aRTK, και διατηρεί την πρότερη κατάσταση (Fix) για παρατεταμένο χρονικό διάστημα αφότου έχει διακοπεί η λήψη σήματος (ή διορθώσεων από τη βάση ή από τον πάροχό σας).

Γνωρίστε τον σήμερα!

seperator

Προδιαγραφές δέκτη

Hint: Οι τεχνικές προδιαγραφές του δέκτη όπως παρουσιάζονται παρακάτω, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Σε αυτές που αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά (μνήμη, UHF, έκδοση Bluetooth κ.α), και σε αυτές που αφορούν την επίδοση (performance) που επιτυγχάνεται ως αποτέλεσμα των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών.

Παράδειγμα: Χωρητικότητα μπαταρίας 6800mAh (τεχνικό) συνεπάγεται χρήση RTK έως και 12 ώρες (επίδοση).

E600 datasheet

Η e-survey κατασκευάζει και διαθέτει στην παγκόσμια αγορά ένα πλήθος δεκτών GNSS υψηλής ακρίβειας.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της e-survey και να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για το δέκτη, νέα Firmware, εγχειρίδια χρήσης, video κτλ, πατώντας το παρακάτω κουμπί.

Αξιολόγηση δέκτη

Αποτυπώσεις - χαράξεις* 84%
Λήψη σήματος** 86%
Απόδοση IMU 87%
Διάρκεια μπαταρίας 90%
Συνολικά χαρακτηριστικά 90%
Σχέση απόδοσης - τιμής 88%
Συνολική εικόνα 88%

* Ολική απόδοση στις εργασίες αποτύπωσης και χάραξης με χρήση του λογισμικού πεδίου SurPad
** Απόδοση σε δύσκολες συνθήκες, κοντά σε εμπόδια κτλ

O E600 είναι ένας πραγματικά “έξυπνος” δέκτης που χρησιμοποιεί το κορυφαίο και πλέον αποδοτικό chipset της Hemisphere. Από τη στιγμή που θα πατήσουμε το κουμπί εκκίνησης, μέχρι την ώρα που θα πάρουμε το πρώτο FIX (με σύνδεση μέσω NTRIP), περνάει λιγότερο από ένα (1) λεπτό. Το παραπάνω video είναι ενδεικτικό της ταχύτητας λύσης του δέκτη E600.

Η νέα γενιά του δέκτη E600 φέρει αναβαθμισμένο chipset και μητρική, ακόμα πιο ισχυρό Firmware και κορυφαίας λήψης κεραία σε ένα top-design ανθεκτικό σώμα.

Επεξήγηση και ανάλυση χαρακτηριστικών δέκτη

Οι δέκτες της e-Survey είναι πλήρεις χαρακτηριστικών, τα οποία συνεπάγονται ακραίες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες.

Σε αυτή την ενότητα αναλύονται έννοιεςοι οποίες ομολογουμένως ακούγονται πολύ έντονα τελευταίαμε σκοπό την αρτιότερη κατανόησή τους, καθώς και την βαθύτερη αντίληψη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

Το Chipset που φέρει ένας δέκτης σε συνδυασμό με το Firmware του (του υλισμικού) είναι το κυρίως χαρακτηριστικό το οποίο καθορίζει την απόδοση και την ολική ικανότητα του δέκτη.

Όσον αφορά τα Chipset, οι δέκτες της e-Survey χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα κορυφαία της Hemisphere (made in USA) και Trimble OEM (made in USA), με αποτέλεσμα το Firmware να γράφεται αποκλειστικά για πλακέτες υψηλών επιδόσεων.

Από την άλλη, ένα “καλογραμμένο” Firmware το οποίο αναπτύσσεται και αναβαθμίζεται διαρκώς, προσφέρει διαρκείς ενημερώσεις στο δέκτη και διατηρεί τη λειτουργικότητά του σε υψηλά επίπεδα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα όποια τεχνικά θέματα προκύψουν.

Ο e-Survey E600 διατίθεται με την πλακέτα P40, η οποία είναι μακράν η κορυφαία πλακέτα της, ανώ παράλληλα γίνονται διαρκώς βελτιστοποιήσεις στο firmware της.

Ένας σύγχρονος δέκτης χαρακτηρίζεται από την ικανότητα λήψης και χρήσης όσο το δυνατόν περισσότερων δορυφορικών σημάτων.
Οι δέκτες που αποκαλούνται Full GNSS επιτρέπουν την χρήση των GPS, BeiDou, Glonass, Galileo, QZSS, IRNSS, σε τουλάχιστον δύο συχνότητες – οι δέκτες e-Survey λαμβάνουν δεδομένα σε τρεις (τριπλόσυχνοι δέκτες).

Για τη σωστή λήψη και διαχείριση των παραπάνω σημάτων, απαραιτήτως ο δέκτης πρέπει να διαθέτει πλήθος καναλιών λήψης. Μεγαλύτερος αριθμός σημαίνει καλύτερη ανίχνευση των δορυφόρων, ακόμα και όταν αυτοί δεν χρησιμοποιούνται από τη μηχανή επίλυσης RTK. Η παρακολούθησή τους ωστόσο δίνει τη δυνατότητα γρήγορης ένταξης στην επίλυση, όταν ξαναγίνει “χρησιμοποιήσιμος” **

** Μη χρήση ενός δορυφόρου μπορεί να οφείλεται σε ανίχνευση κακού (λανθασμένου) σήματος, πολλαπλές παρεμβολές και ανακλάσεις, χαμηλή τροχιά κτλ.

Το IMU επιτρέπει τη μέτρηση ή τη χάραξη σημείων χωρίς να απαιτείται η κατακορύφωση του στυλεού.
Αποδίδει εξαιρετικά κάτω από καλές συνθήκες, ακόμα και σε γωνίες κλίσεις που φτάνουν τις 60° (σε δύσκολα περιβάλλοντα προτείνεται η χρήση του σε αποκλίσεις έως 30° από την κατακόρυφο).
Το νέας τεχνολογίας MEMS chipset δεν απαιτεί αρχικοποίηση του συστήματος, όπως απαιτούνταν σε προηγούμενης γενιάς δέκτες της e-Survey ή σε δέκτες άλλων εταιρειών.
Η ορθή χρήση του γλυτώνει χρόνο στην χάραξη, αφού πλεόν προσεγγίζουμε το σημείο απλά μετακινώντας τη μύτη του στυλεού, αλλά και στην αποτύπωση μιας που μας επιτρέπει να μετράμε γρηγορότερα χωρίς διαρκή κατακορύφωση, αλλά ακόμα μας επιτρέπει να μετράμε δυσπρόσιτα σημεία, γωνίες κτηρίων κ.α.

Ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης σήματος (update rate) επιτρέπει στον δέκτη την λήψη διορθώσεων και επίλυση θέσης πολλές φορές ανά δευτερόλεπτο.
Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διαδικασία της χάραξης, διότι η κίνηση του Rover ενημερώνεται και απεικονίζεται “real time” χωρίς να αφήνει “κενά” ή να δημιουργεί απότομες μεταβολές της θέσης του στην οθόνη του χειριστηρίου. Η ροή της κίνησης είναι ομαλή, και η διαδικασία προσέγγισης γραμμική με εύκολη στόχευση στο επιθυμητό σημείο.

Προτείνουμε την επιλογή 5Hz-10Hz για εργασίες χάραξης, και τουλάχιστον 5Hz για εργασίες αποτύπωσης.

Το εσωτερικό UHF επιτρέπει τη σύζευξη δύο ή περισσότερων δεκτών, με σκοπό την αποστολή διορθώσεων από τον σταθερό μας δέκτη (Base) στους “κινητούς” μας δέκτες Rover.
Η ισχύς του κυμαίνεται από 1W (με ικανότητα μετάδοσης σε απόσταση 3-5km σε τυπικές συνθήκες, αλλά και έως 10km σε ιδανικές) έως και 5W με κάλυψη προφανώς μεγαλύτερων αποστάσεων (E800).
Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της τεχνολογίας του UHF αποτελεί η “γκάμα” των πρωτόκολλων που μπορεί να μεταδώσει. Οι δέκτες της e-survey είναι εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας UHF radio, το οποίων μπορεί και μεταδίδει σε πλήρη βαθμό τα SATEL, Pacific Crest, TrimTalk, Trimark III, South, Hi-Target και πολλά ακόμα, ενώ υποστηρίζει τις μορφές δεδομένων CMR, CMR+, RTCM2, RTCM3 και RTCM32.

Όλοι οι δέκτες της e-Survey διαθέτουν ενσωματωμένο GSM modem με πλήρη υποστήριξη των ελληνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Η χρήση του GSM modem (με εισαγωγή κάρτας SIM) επιτρέπει στο δέκτη να συνδέεται στο internet (με χρήση mobile data) και ως εκ τούτου να λαμβάνει διορθώσεις από κάποιο δίκτυο μόνιμων σταθμών αναφοράς (CORS) όπως το SmartNet και το HEPOS.
Μπορεί ακόμα όμως να μεταδίδει διορθώσεις ως BASE (χωρίς τη χρήση UHF radio), τις οποίες μπορούν να λαμβάνουν ένας ή περισσότεροι δέκτες ανεξαρτήτου πλέον της μεταξύ τους απόστασης.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται διάταξη Base – Rover ακόμα και μεταξύ δεκτών οι οποίοι δεν διαθέτουν εσωτερικό UHF – όπως ο διαδικτυακός δέκτης e-Survey E100.

Ο δέκτης χρησιμοποιεί δύο πλήρως εναλλάξιμες αποσπώμενες hot-swappable μπαταρίες, συνολικής διάρκειας 12 ωρών, οι οποίες συνοδεύονται από ειδικό διπλό ταχυφορτιστή.

Πρόκειται για έξυπνες μπαταρίες με ενδείξεις LED (επίπεδο φόρτισης) και πλήκτρο αφής (έλεγχος επιπέδου φόρτισης)

Για τη φόρτιση των μπαταριών διατίθεται διπλός ισχυρός (PD) ταχυφορτιστής, με δυνατότητα ταχείας φόρτισης και προστασία από υπερφόρτιση.

Η υποστήριξη της L-Band δίνει τη δυνατότητα στο δέκτη να λαμβάνει και να χρησιμοποιεί διορθώσεις μέσω δορυφορικής συχνότητας, κάτι που του επιτρέπει να φτάνει σε κατάσταση Fix χωρίς να απαιτεί σύνδεση στο Internet ή χρήση σταθμού Base.

Πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία παρέχεται συνδρομητικά, και προσφέρει διορθώσεις σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, αφού δεν βασίζεται σε επίγειες πηγές διορθώσεων. Μάλιστα η λειτουργία a-RTK είναι αποτέλεσμα της χρήσης της L-Band, και παρέχεται δωρεάν με τους δέκτες e-Survey.

Το a-RTK είναι μια λειτουργία η οποία εγγυάται την συνέχιση της πρότερης κατάστασης FIX (ή FLOAT) ακόμα και για 20 λεπτά μετά τη διακοπή λήψης διορθώσεων.

Παράλληλα με τη λήψη διορθώσεων (ανεξάρτητα αν προέρχονται από κάποιο σταθμό Base ή μέσω δικτύου μόνιμων σταθμών αναφοράς με χρήση mobile data), ο δέκτης λαμβάνει συμπληρωματικά (μέσω δορυφόρου) διορθώσεις με χρήση της συχνότητας L-Band. Στην περίπτωση διακοπής λήψης των “βασικών” διορθώσεων, το a-RTK τις υποκαθιστά με τις δορυφορικές, οι οποίες διατηρούν το επίπεδο λύσης. Ως επίπτωση αυτού, η ακρίβεια μειώνεται σταδιακά με το χρόνο, με αποτέλεσμα να παρέχει τοπογραφική ακρίβεια μόνο για τα πρώτα λεπτά.

Προσοχή: Υπάρχει μια παρανόηση για τη συγκεκριμένη έννοια. Αν ο δέκτης μεταφερθεί σε θέση στην οποία δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για FIX, τότε θα γυρίσει προφανώς σε κατάσταση FLOAT.
Το aRTK δεν θα βοηθήσει σε “φτωχές” συνθήκες μέτρησης, όπως δίπλα σε ψηλά εμπόδια, στεγασμένες κατασκευές κτλ.

Οι δέκτες της e-Survey παρέχουν την λειτουργία a-RTK δωρεάν.

Το υλικό κατασκευής των δεκτών είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για το συνολικό βάρος του δέκτη, αλλά και για την αντοχή του σε ακραία περιβάλλοντα ή κάτω από σκληρές συνθήκες χρήσης. Ακόμα και η μέθοδος συναρμογής των τμημάτων του κελύφους, αυξάνει ή μειώνει την αντοχή στις πτώσεις, στην υγρασία και στη σκόνη. Πέραν αυτών, το υλικό κατασκευής τους “σώματος” είναι υπεύθυνο για τη σωστή κατανομή και αποβολή της θερμοκρασίας από το δέκτη (καλύτερη αποβολή θερμοκρασίας σημαίνει πιο αξιόπιστη και ομαλή λειτουργία του δέκτη, και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής).
Ακόμα, το υλικό και η ποιότητα κατασκευής προσδίδει μεγαλύτερη αντοχή σε κρούσεις και ισχυρές δονήσεις, οι οποίες θα ήταν καταστρεπτικές για τον δέκτη.

Όλοι οι δέκτες e-Survey είναι κατασκευασμένοι σχεδόν στο σύνολό τους από κράμα μαγνησίου υψηλής αντοχής.

Υψηλότερη αντοχή (ή ακόμα και “ανοσία”) σε μαγνητικές παρεμβολές σημαίνει απρόσκοπτη λειτουργία του δέκτη κοντά σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά που προκαλούνται από γραμμές και πυλώνες υψηλής και μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Ο e-Survey E600 παρουσιάζει ελάχιστες ως μηδενικές ενδείξεις παρεμβολών, αφήνοντας πρακτικά τις μετρήσεις ανεπηρέαστες.

Ο βαθμός πιστοποίησης IP προσδιορίζει την αντοχή ενός υλικού ή μιας συσκευής από την διείσδυση στερέων και υγρών στο σώμα του. Ο δείκτης IP συνοδεύεται από δύο αριθμούς, απο τους οποίους ο πρώτος αφορά το βαθμό ανθεκτικότητας στα στερεά ενώ ο δεύτερος στα υγρά.
Η πιστοποίηση IP67 (6-στερεά , 7-υγρά) των δεκτών της e-Survey σημαίνει πλήρης προστασία (6/6) έναντι στη διείσδυση στερεών (όπως η σκόνη), σε παρατεταμένη έκθεση έως 8 ωρών, και πλήρης προστασία (7/8) από υγρά ακόμα και σε χρονικά περιορισμένη βύθιση (έως 1 μέτρο για διάρκεια 30 λεπτών).

Συνεπώς, οι δέκτες μπορούν και δουλεύουν απρόσκοπτα σε οποιοδήποτε περιβάλλον εργασίας, κάτω από συνθήκες έντονης βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης, σε ξερά και αμμώδη περιβάλλοντα με έντονη σκόνη, σε εργοτάξια κτλ.

Βλέποντας τον e-Survey E600 για πρώτη φορά, αυτομάτως προκαταβάλεσαι θετικά: Υπέροχο, καλλίγραμμο design, καθαρές γραμμές, έντονα “νεύρα”, εξαιρετικής σχεδίασης LED, ιδιαίτερες θήκες μπαταριών, σώμα από κράμα μαγνησίου… Ακόμα και οι δίδυμες hot-swappable αποσπώμενες μπαταρίες είναι smart.

Παρόλα αυτά, ο “χαρακτήρας” είναι που μετράει! Από τα πρώτα λεπτά θα νοιώσεις τη διαφορά. Η εμπειρία χρήσης είναι μοναδική. Ένας δέκτης Full GNSS πραγματικά υψηλών επιδόσεων βρίσκεται επιτέλους στα χέρια σου.

Ξεχνάς τί σημαίνει Float! Ξεχνάς τις καθυστερήσεις κατακορύφωσης. Ξεχνάς την καθυστέρηση λήψης σήματος. Ο ρυθμός ανανέωσης σε προλαβαίνει σε κάθε σου βήμα – όσο γρήγορος και αν είσαι. Πλέον ο Ε600 ηγείται. Παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Μέσα του βρίσκεται το κορυφαίο chipset GNSS Hemisphere P40 (made in USA). Η ύπαρξή του σε συνδυασμό με την Athena RTK engine εγγυάται υψηλό ρυθμό ανανέωσης 10Hz/50Hz RTK/ Static, πανίσχυρη λήψη σήματος σε δύσκολα σημεία και δασωμένες περιοχές, ικανότητα μέτρησης υπό κλίση έως και 60° με πραγματικά υψηλή ακρίβεια, aRTK για διατήρηση της λύσης FIX έως και 20 επιπλέον λεπτά…

Τί περισσότερο μπορεί να ζητήσει κανείς;

Σύγκριση δεκτών GNSS RTK

GINTEC G20M 67%
e-Survey E100-V2 69%
e-Survey E200 70%
GINTEC G30 71%
e-Survey E300Pro 81%
e-Survey E500 81%
e-Survey E600 88%
GINTEC G30Pro 89%
e-Survey E800H 95%
e-Survey E800T 98%

Δεν είναι ο e-Survey E600 ο δέκτης που ζητάτε; Δείτε τις παρακάτω προτάσεις που επιλέξαμε για εσάς ►

e-Survey E800

e-Survey E800

Full GNSS RTK
5W UHF • IMU • TFT Touch

e-Survey E800

Ο κορυφαίος τριπλόσυχνος Full GNSS δέκτης της e-survey, διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις:
Hemisphere P40 & Trimble BD990
Δείτε τον
e-Survey E300Pro (300x)

e-Survey E300Pro

Full GNSS RTK
UHF • IMU • Best Seller

e-Survey E300Pro

Ο δημοφιλέστερος τριπλόσυχνος Full GNSS δέκτης της e-survey.
Δείτε τον
GINTEC G30Pro RTK

GINTEC G30Pro

Full GNSS RTK
3W UHF • IMU • TFT Touch

GINTEC G30Pro

Πανίσχυρος RTK GNSS δέκτης με πλακέτα Trimble BD990 και Super Firmware για ακραίες επιδόσεις
Δείτε τον
seperator
Recap survey

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

seperator