Go Rugged

Γιατί να επιλέξετε μια ανθεκτική συσκευή;

Οι ανθεκτικές (ή αλλιώς rugged) υπολογιστικές συσκευές (tablet, smartphones, PDA) εκτός από την επέκταση της αποδοτικότητας μιας επιχείρησης από το γραφείο στο πεδίο, συμβάλλουν και στην μείωση του κόστους και στην γρήγορη απόσβεση.

Ο όρος «ανθεκτικό» αναφέρεται στην ικανότητα των υπολογιστών να λειτουργούν σε κάθε είδους εργασία σε εξωτερικό χώρο, όχι μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας ζωής τους (3-5 χρόνια).

Ανάλογα με το είδος της εργασίας ο όρος «ανθεκτικότητα» διαφέρει από χρήστη σε χρήστη. Σε γενικές γραμμές η ανθεκτικότητα ορίζεται με βάση δοκιμές σε διάφορες περιβαλλοντικές παραμέτρους.

seperator

Ποιοι παράγοντες χαρακτηρίζουν μια ανθεκτική συσκευή;

Θερμοκρασία

Ορίζεται το εύρος θερμοκρασιών μέσα στο οποίο η συσκευή λειτουργεί απρόσκοπτα.

Το σύνηθες εύρος λειτουργίας κυμαίνεται από -40οC έως +60oC.

MIL-STD-810G

Πρότυπο του Αμερικανικού στρατού για  στρατιωτικό (και πολιτικό) εξοπλισμό.

Ο έλεγχος αφορά σε 24 εργαστηριακές δοκιμές κάτω από διάφορες συνθήκες. Δεν αφορούν όλοι οι έλεγχοι τις υπολογιστικές μηχανές, αλλά γενικότερα όσα περισσότερα τεστ περάσει με επιτυχία η συσκευή, τόσο πιο ανθεκτική χαρακτηρίζεται.

Το NAUTIZ X1 για παράδειγμα περνάει επιτυχώς 8-10 δοκιμές.

IP - Δείκτης Προστασίας

Αφορά αντοχή ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε υγρά και στερεά. Κάθε βαθμολογία έχει δύο νούμερα:

Το πρώτο δείχνει αντοχή σε σκόνη και βαθμολογείται από 0-6, με το 6 να δείχνει την τέλεια προστασία

Το δεύτερο δείχνει αντοχή σε νερό με βαθμολογία από 0-8, με το 8 να σημαίνει την τέλεια στεγανότητα σε παρατεταμένη βύθιση υπό πίεση.

Όλες οι συσκευές μας έχουν IP65 τουλάχιστον που σημαίνει πως είναι τελείως προστατευμένες από σκόνη και αντέχουν κατ’ελάχιστον ρίψεις νερού.

seperator

Συμπερασματικά...​

Οι ανθεκτικές συσκευές θα προστατέψουν την επένδυσή σας, αφού είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν βλάβη όταν βρεθούν σε επαφή με νερό, σκόνη, υγρασία, ή όταν υποστούν πτώση (εντός ορίων πάντα).

Σήμερα που τα περισσότερα σύγχρονα λογισμικά χρήσης στο πεδίο είναι Android, πολλοί από εμάς μπαίνουν στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν το “πολιτικό” τους τηλέφωνο ή κάποιο φθηνό υποκατάστατο. Με αυτό τον τρόπο θέτουν όμως σε κίνδυνο τόσο τη συσκευή τους, όσο και το αποτέλεσμα της εργασίας τους, αφού δύσκολα θα μπορέσουν να ανακτήσουν δεδομένα από μια κατεστραμένη συσκευή.

Οι rugged συσκευές, είτε είναι tablet, είτε smaprtphones, είτε χειριστήρια, έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για αυτό τον σκοπό. Δεν θα κυκλοφορούσατε με ένα κινητό τηλέφωνο που ζυγίζει 500-600 γραμμάρια. Γιατί να εργαστείτε με ένα κινητό με χαμηλή ή και πλήρως ανύπαρκτη προστασία;

Η Recap Survey διαθέτει στην Ελληνική αγορά πλήθος συσκευών που είναι κατάλληλες για σκληρή χρήση.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ανακαλύψτε την καταλληλότερη για τις δικές σας ανάγκες.

seperator