Γεωδαιτικός σταθμός e-Survey eTS8

e-Survey eTS8 Android TS

Νέος υψηλών επιδόσεων γεωδαιτικός σταθμός e-Survey eTS8.

Ο γεωδαιτικός σταθμός e-Survey eTS8 αποτελεί τη νεότερη προσθήκη της e-Survey στη γκάμα των γεωδαιτικών σταθμών υψηλής ακρίβειας.

Συνδυάζει τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους: Από τη μία, κορυφαία ποιότητα κατασκευής με έμφαση στη λεπτομέρεια, 2” γωνιακή ακρίβεια,ταχύτατη μέτρηση έως 0.3sec, μέχρι 1000μ χωρίς πρίσμα, και από την άλλη ταχύτατο λειτουργικό και λογισμικό, με ιδιαίτερη έμφαση στην εργονομία, απλότητα και επικοινωνία.

γωνιακή ακρίβεια
15 ''
χωρίς πρίσμα
0 m
ταχύτατη μέτρηση
5 sec
ώρες λειτουργίας
0
MT6753 CPU
0 core
RAM
0 GB
αποθηκευτικός χώρος
GB
ισχυρή προστασία
IP 0

Android

Λειτουργικό σύστημα

TFT

οθόνη αφής

Laser

Pointer & κέντρωση

Total Control

Δώρο με τον σταθμό

e-survey

Γεωδαιτικός σταθμός e-Survey eTS8 ► Flexible Android Total Station

Ο γεωδαιτικός σταθμός e-Survey eTS8 αποτελεί τον πρώτο Android γεωδαιτικό σταθμό υψηλών προδιαγραφών της e-Survey.

Διαθέτει 2 οθόνες 5 ιντσών πολλαπλής αφής, ανάλυσης 720x1280, φωτεινές και αναγνώσιμες κάτω από το ηλιακό φως. Το λογισμικό είναι βασισμένο σε λειτουργία εικονιδίων, κάνοντάς το ακόμα πιο παραγωγικό και λειτουργικό.

Με άφθονη μνήμη και αποθηκευτικό χώρο, συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κορυφαίων δυνατοτήτων γεωδαιτικό σταθμό, με την εξαιρετική σταθερότητα και συνδεσιμότητα του λειτουργικού Android. Είναι συμπαγής, έχει εργονομική κατασκευή και είναι σίγουρο πως η ευκολία χρήσης του και οι δυνατότητές του θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας.

Τέλος το λογισμικό του είναι ανανεωμένο και έχει προστεθεί η υποστήριξη ανάγνωσης αρχείων CAD, χάραξη από αρχεία CAD (dxf) και πολλά ακόμη.

Ο γεωδαιτικός σταθμός e-Survey eTS8 αποτελεί τον πρώτο Android γεωδαιτικό σταθμό υψηλών προδιαγραφών της e-Survey.

Διαθέτει 2 οθόνες 5 ιντσών πολλαπλής αφής, ανάλυσης 720×1280, φωτεινές και αναγνώσιμες κάτω από το ηλιακό φως. Το λογισμικό είναι βασισμένο σε λειτουργία εικονιδίων, κάνοντάς το ακόμα πιο παραγωγικό και λειτουργικό.

Με άφθονη μνήμη και αποθηκευτικό χώρο, συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κορυφαίων δυνατοτήτων γεωδαιτικό σταθμό, με την εξαιρετική σταθερότητα και συνδεσιμότητα του λειτουργικού Android. Είναι συμπαγής, έχει εργονομική κατασκευή και είναι σίγουρο πως η ευκολία χρήσης του και οι δυνατότητές του θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας.

Τέλος το λογισμικό του είναι ανανεωμένο και έχει προστεθεί η υποστήριξη ανάγνωσης αρχείων CAD, χάραξη από αρχεία CAD (dxf) και πολλά ακόμη.

android-robot
DUAL LASER EDM

Διπλό EDM Laser

Καλύτερη ανάκλαση και επιστροφή χάρη στην τεχνολογία διπλής δέσμης - έως 2000μ απόσταση

speed Arc10

Ταχύτατη μέτρηση

Μόλις 0.3 δυτερόλεπτα για ακριβή μέτρηση ή 0.1 δυτερόλεπτα για tracking, με ακρίβεια 2+2ppm

laser pointer

Ομοαξονικός Laser Point

Η σκόπευση είναι ακριβέστερη από ποτέ, χωρίς σφάλματα εκκεντρότητας

software ARC 10

Διαισθητικό λογισμικό

Γραφική καθοδήγηση με χρήση εικόνων. Εύκολη χρήση χωρίς manual, και extra λογισμικό σχεδίασης

Arc 10 CPU

Πανίσχυρος επεξεργαστής

Οκταπύρηνος επεξεργαστής MediaTek, για ακόμα καλύτερη ανταπόκριση και ταχύτητα,

Arc 10 screen

5'' οθόνη αφής

Διπλή έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης, με αριθμητικό πληκτρολόγιο

Arc 10 connectivity

Υψηλή συνδεσιμότητα

Σύνδεση με OTG, USB, Bluetooth, WLAN, TF card, 4G modem, e-mail κτλ

Android Arc10

Android 6.0

Όλα τα πλεονεκτήματα του διάσημου λειτουργικού, σύν το SDK για προγραμματισμό

Προδιαγραφές σταθμού

Hint: Οι τεχνικές προδιαγραφές του σταθμού όπως παρουσιάζονται παρακάτω, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Σε αυτές που αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά (θύρες επικοινωνίας, διάμετρος φακού, τύπος πληκτρολογίου), και σε αυτές που αφορούν την επίδοση (performance) που επιτυγχάνεται ως αποτέλεσμα των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών.

Παράδειγμα: Χωρητικότητα μνήμης 98Μ (τεχνικό) συνεπάγεται καταγραφή 833.000 μετρήσεων.

ets8 datasheet

Η e-Survey και η SANDING κατασκευάζει και διαθέτει στην παγκόσμια αγορά ένα πλήθος γεωδαιτικών σταθμών υψηλής ακρίβειας.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της e-Survey και να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για τους σταθμούς, εγχειρίδια χρήσης, video κτλ, πατώντας το παρακάτω κουμπί.

Αξιολόγηση σταθμού

Αποτυπώσεις - χαράξεις 98%
Γωνιακή & γραμμική ακρίβεια 96%
Απόσταση χωρίς πρίσμα 93%
Ταχύτητα μέτρησης 98%
Λογισμικό πεδίου 99%
Εργονομία & ευχρηστία 98%
Διάρκεια μπαταρίας 84%
Συνδεσιμότητα με Η/Υ 98%
Τεχνικά χαρακτηριστικά 87%
Ποιότητα κατασκευής 87%
Σχέση απόδοσης - τιμής 82%
Συνολική εικόνα 93%

O Γεωδαιτικός σταθμός e-Survey eTS8 αποτελεί έναν μοναδικά εύχρηστο γεωδαιτικό σταθμό υψηλής ακρίβειας.

Το διαισθητικό λογισμικό που τον συνοδεύει, είναι υπεύθυνο για την κορυφαία εμπειρία χρήσης που προσφέρει. Ένα λογισμικό που εκμεταλεύεται το περιβάλλον Android ώστε να είναι φιλικό και εύχρηστο προς τον χρήστη, χωρίς καν την ανάγκη να προηγηθεί επίδειξη.

Οι επιδόσεις του είναι κορυφαίες: Έως και 0.1sec ταχύτητα μέτρησης και αληθινά μεγάλες αποστάσεις (μεγαλύτερες της θεωρητικής) χωρίς τη χρήση πρίσματος.

Ζητήστε μια επίδειξη και ανακαλύψτε γιατί ο eTS8 είναι μια από τις καλύτερες επιλογές γεωδαιτικού σταθμού, με βάση τόσο τις επιδόσεις, όσο και τη συνολική εμπειρία.

Επεξήγηση και ανάλυση χαρακτηριστικών δέκτη

Οι σταθμοί της e-Survey και της Sanding είναι πλήρεις χαρακτηριστικών, τα οποία συνεπάγονται ακραίες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες.

Σε αυτή την ενότητα αναλύονται έννοιεςοι οποίες ομολογουμένως ακούγονται πολύ έντονα τελευταίαμε σκοπό την αρτιότερη κατανόησή τους, καθώς και την βαθύτερη αντίληψη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

Το λογισμικό πεδίου ενός σταθμού είναι αυτό που χαρακτηρίζει την συνολική ευχρηστία του σταθμού. Διάφορες μάρκες σταθμών έχουν ορίσει με το δικό τους λογισμικό κάποια πρότυπα, και πολλοί χρήστες βρίσκουν τους εαυτούς τους “δεμένους” με αυτά.

Σήμερα συνεχίζουν και παράγονται διαρκώς νέα λογισμικά (ή “αντιγράφεται” η λειτουργικότητα και η συνολική αίσθηση των υπάρχοντων), τα οποία ανάλογα πλέον με τη διαδραστικότητα που επιτρέπει το όργανο, χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες: Στα προσανατολισμένα σε οθόνες αφής, και στα προσανατολισμένα σε κλασικές οθόνες με διεπαφή αποκλειστικά μέσω πληκτρολογίου. Υπάρχουν φυσικά και τα ενδιάμεσα, τα οποία συνδυάζουν τη χρηστικότητα και από τους δύο κόσμους.

Όσον αφορά τις οθόνες αφής, εκεί δημιουργούνται πλέον τα λογισμικά πεδίου με βάση τη συνολική εμπειρία, σε σχέση πάντα με το λειτουργικό σύστημα (OS). Έτσι υπάρχουν λογισμικά για λειτουργικά Windows Mobile (FieldGenius, Carlson SurvCE κτλ), για Android (ARC10 – Star), και για Linux συστήματα (CTS662, CTS632 – ειδικής σχεδίασης λογισμικά).

Στις κλασικές οθόνες (όχι αφής) κυριαρχούν λογισμικά πεδίου τύπου Leica, Topcon, Sokkia κτλ, στα οποία κατά την εκ νέου δημιουργία τους προστίθενται νέες δυνατότητες, λειτουργικότητα κτλ.

Ο e-Survey eTS8 φέρει ένα tailor-made Android λογισμικό, προσανατολισμένο σε οθόνες αφής.

Η γωνιακή ακρίβεια ενός γεωδαιτικού σταθμού αποτελεί το πιο “ακριβό” χαρακτηριστικό του. Οι απλοί σταθμοί χαρακτηρίζονται από χαμηλή ακρίβεια (3”- 5” – 7′ – 10”’) ενώ οι σταθμοί ακριβείας από υψηλή (1”- 2”).

Ένας σταθμός ακρίβειας 1”-2” (και φυσικά εφόσον είναι πιστοποιημένος και ελεγμένος) κρίνεται πλήρως κατάλληλος για εργασίες όπου απαιτείται υψηλή ακρίβεια, όπως χαράξεις οδοποιίας, εγκατάσταση δικτύων, έλεγχος μικρομετακινήσεων κτλ.

Όλοι οι γεωδαιτικοί σταθμοί της e-Survey και της Sanding είναι αποκλειστικά υψηλής ακρίβειας (2” ή ακόμα και 1”), παραδίδονται πιστοποιημένοι και καλιμπραρισμένοι ώστε να μετράνε με τη δεδομένη ακρίβεια, και είναι κατάλληλοι για πάσης φύσεως εργασίες.

Η ακρίβεια μέτρησης απόστασης προσδιορίζεται ως RMS ακρίβεια με τη βοήθεια του “τύπου”  a mm + b ppm.

Τα mm αφορούν τη γενική “διακριτική” ικανότητα, το “γραμμικό” σφάλμα δηλαδή της ακτίνας μέτρησης (στην πραγματικότητα είναι σφάλμα μέτρησης χρόνου ανάκλασης και επιστροφής από το στόχο) ενώ τα ppm το συσχετιζόμενο με την συνολική απόσταση σφάλμα (parts per million). Tα ppm δηλαδή εκφράζουν το μεταβλητό του σφάλματος με βάση την απόσταση.

Έτσι για παράδειγμα αν ο κατασκευαστής δίνει θεωρητική ακρίβεια 2mm + 3ppm, τότε σε μια απόσταση 1000m αναμένουμε θεωρητικά σφάλμα 2mm + 3 * 1000/1000000 = 5mm

Στην πράξη η συνολική ακρίβεια μέτρησης εξαρτάται από το υλικό πρόσπτωσης της ακτίνας, από τη ζενίθεια γωνία, από την πίεση και τη θερμοκρασία, το συντελεστή διάθλασης, το ύψος από τη μέση στάθμη θάλασσας, την υψομετρική διαφορά μεταξύ του οργάνου και το στόχου κ.α.

 

Όλοι οι σύγχρονοι γεωδαιτικοί σταθμοί υποστηρίζουν τη μέτρηση απόστασης με πρίσμα αλλά και χωρίς αυτό. Η μέτρηση χωρίς πρίσμα είναι αυτή που μας ενδιαφέρει περισσότερο, αφού με την εισαγωγή των δεκτών GNSS πλέον δύσκολα θα μετρήσουμε αποστάσεις πάνω από 1000μ στο πεδίο.

Ακόμα και τα 1000μ μπορεί να φαίνονται αρκετά, αλλά όσο μεγαλύτερη απόσταση δίνει ο κατασκευαστής, τόσο πιο δυνατή είναι στην πράξη η ακτίνα, άρα τόσο ευκολότερα θα πάρει μέτρηση για παράδειγμα στα 250μ σε μια δύσκολη (σκούρα – μη ανακλαστική) επιφάνεια.

Όλοι οι γεωδαιτικοί σταθμοί της e-Survey και της Sanding έχουν ικανότητα μέτρησης από 800 έως 2000 μέτρα χωρίς πρίσμα. 

Η ταχύτητα μέτρησης του σταθμού στο πεδίο είναι σημαντική και αποτελεί βασικό παράγοντα επιλογής ενός γεωδαιτικού σταθμού. Ο λόγος είναι ότι σε ένα δύσκολο περιβάλλον μέτρησης, θα πρέπει να μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια γρήγορα, προτού ο στόχος καλυφθεί από κάποιο εμπόδιο (π.χ. αυτοκίνητο, πεζούς, φύλλα δέντρων) ή προτού εκτεθεί σε κίνδυνο ο στοχοφόρος (πρανή, ρέμματα και γενικώς σημεία ελλιπούς ισορροπίας)

Καλή ταχύτητα μέτρησης θεωρείται πλέον μικρότερη από 1.2 δευτερόλεπτα.

Ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα, διατίθεται πλέον αντίστοιχα και ο τύπος της οθόνης. Γενικώς υπάρχουν δυο διακριτών τύπων οθόνες: Οι κλασικές οθόνες και οι οθόνες αφής.

Οι κλασικές οθόνες μπορεί να είναι ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, με μικρή ή μεγάλη διαγώνιο, με χαμηλή ή υψηλότερη ανάλυση, ισχυρά φωτεινές ή όχι, αλλά στην ουσία κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν προσδίδει κάποια υπεραξία στο σταθμό, αφού η γενική αλληλεπίδραση γίνεται κυρίως με το πληκτρολόγιο.

Αντιθέτως, οι οθόνες αφής είναι έγχρωμες, πολλαπλής αφής ή όχι, με επαυξημένες ικανότητες ή απλής χρήσης. Επαυξημένων ικανοτήτων χαρακτηρίζονται οι οθόνες πολλαπλής αφής (όπως αυτή το Android ARC10).

Τέλος μπορεί να βρίσκονται σε μία ή και στις δύο θέσεις τηλεσκοπίου, ή ακόμα και να διαφέρουν μεταξύ τους από την πρώτη στη δεύτερη θέση.

O eTS8 χρησιμοποιεί διπλή έγχρωμη οθόνη αφής επαυξημένων ικανοτήτων, ανεβάζοντας στα ύψη την παραγωγικότητα.

Το Laser pointer είναι η Laser κουκίδα “δείκτης” η οποία σε κατάλληλες συνθήκες είναι ορατή και κάνει ευκολότερη την κατάδειξη στόχων.

Η χρήση της συνίσταται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού –  εκεί όπου η χρήση του φακού του τηλεσκοπίου είναι δύσκολη λόγω σκοτεινού ειδώλου – και σε περιπτώσεις όπου η ζενίθεια γωνία δεν επιτρέπει τη χρήση του προσοφθάλμιου.

Όσον αφορά τη Laser κέντρωση, ο ρόλος της είναι προφανής. Χρησιμοποιείται έναντι της οπτικής κέντρωσης και διευκολύνει τον χειριστή κατά την εγκατάσταση του οργάνου στη γρήγορη αποπεράτωση. Ως μειονέκτημα θα αναφέραμε τη χαμηλή διακριτότητα σε συνθήκες πολύ έντονης ηλιοφάνειας (το οποίο πρόβλημα λύνεται “μπλοκάροντας” τις ακτίνες του ήλιου με το ντοσιέ μετρήσεων ή το πόδι μας!)

Η συνδεσιμότητα των σταθμών με τον Η/Υ για κατέβασμα μετρήσεων ή ανέβασμα δεδομένων χάραξης, αποτελούσε πραγματικό βραχνά τα ατελευταία χρόνια.

Σήμερα πέραν της κλασικής μεθόδου με χρήση σειριακής θύρας RS232, υπάρχει αναλόγως του σταθμού η δυνατότητα απευθείας “σύνδεσης” με USB flash drive, με USB καλώδιο, με Bluetooth, με WiFi, μέσω internet με e-mail ή Cloud-drive και πολλοί ακόμα τρόποι.

Ενδεικτικά ο eTS8 χρησιμοποιεί Mini-USB, Bluetooth, TF Card, USB OTG, WiFi, και SIM κάρτα.

Η ποιότητα των οπτικών σχετίζεται με την παραμόρφωση και την καθαρότητα του ειδώλου. Οπτικά υψηλής ποιότητας εγγυώνται ξεκούραστη πολύωρη χρήση αλλά και διακριτική ικανότητα στο πεδίο.

Τα οπτικά των γεωδαιτικών σταθμών της e-Survey είναι υψηλής ποιότητας, φέρουν φίλτρα UAV και φωτιζόμενο φακό και  σταυρόνημα γαι ξεκούραστες μετρήσεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ο βαθμός πιστοποίησης IP προσδιορίζει την αντοχή ενός υλικού ή μιας συσκευής από την διείσδυση στερέων και υγρών στο σώμα του. Ο δείκτης IP συνοδεύεται από δύο αριθμούς, απο τους οποίους ο πρώτος αφορά το βαθμό ανθεκτικότητας στα στερεά ενώ ο δεύτερος στα υγρά.

Οι γεωδαιτικοί σταθμοί e-Survey eTS8 φέρουν βαθμό πιστοποίησης IP55, και συνεπώς  μπορούν και δουλεύουν απρόσκοπτα σε οποιοδήποτε περιβάλλον εργασίας, κάτω από συνθήκες βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης, σε ξερά και αμμώδη περιβάλλοντα με έντονη σκόνη, σε εργοτάξια κτλ.

Αν και δεν αποτελέι χαρακτηριστικό του σταθμού, αναφέρεται εδώ συμπληρωματικά διότι η Recap σας παρέχει χωρίς κανένα επιπλέον κόστος το λογισμικό επικοινωνίας και επίλυσης των μετρήσεων για όλη τη γκάμα των γεωδαιτικών μας σταθμών.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο Total Control.

e-Survey eTS8 Android TS top

Σύγκριση γεωδαιτικών σταθμών

e-Survey E3 83%
e-Survey E5V / E5L 86%
Sanding ARC5 Pro 75%
Sanding ARC6 78%
Sanding ARC7 81%
Sanding ARC10 93%
e-Survey eTS8 93%
Sanding CTS632 83%
Sanding CTS662 89%

Δεν είναι ο e-Survey eTS8 ο σταθμός που ζητάτε; Δείτε τις παρακάτω προτάσεις που επιλέξαμε για εσάς ►

Sanding CTS632

Sanding CTS632

2'' Total Station
Color Screen • AutoHeight

Sanding CTS632

Best value for money γεωδαιτικός σταθμός. Φέρει όλες τις καινοτομίες των High-End σταθμών στην καλύτερη δυνατή τιμή.
Δείτε τον
e-survey E3 small

e-Survey E3

2'' Total Station
Economic • Ultra Rugged

e-Survey E3

Οικονομικός και ανθεκτικός γεωδαιτικός σταθμός υψηλής ακρίβειας, με λογισμικό πεδίου τύπου Leica
Δείτε τον
SANDING CTS662

Sanding CTS662

2'' Total Station
Color Screen • AutoHeight

Sanding CTS662

Ισχυρός γεωδαιτικός σταθμός με διπλή οθόνη αφής και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά
Δείτε τον
seperator
Recap survey

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

seperator