Δέκτης RTK GNSS e-Survey E800

e-Survey E800

Ο ολοκληρωμένος RTK GNSS δέκτης e-survey E800 αποτελεί την τελευταία γενιά τοπογραφικών δεκτών υψηλής τεχνολογίας.
Είναι ο κορυφαίος τριπλόσυχνος Full GNSS δέκτης της e-Survey, και επιδεικνύει ακραίες επιδόσεις σε δύσκολες συνθήκες μέτρησης.

Διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου εξαιρετικής χωρητικότητας, έγχρωμη οθόνη LCD πολλαπλής αφής, ενσωματωμένο UHF radio 5W, standard a-RTK, 10Hz ρυθμό ανανέωσης και πολλά ακόμα.

Είναι διαθέσιμος σε 2 εκδόσεις, μία με το chipset Trimble BD990 (336chn – made in USA) και μια με το ταχύτατο chipset Hemisphere P40 (800chn – made in USA).

IMU 0 °
μέτρηση υπό κλίση
0
αληθινά κανάλια
0
δορυφορικά συστήματα
0
ώρες λειτουργίας
IP 0
απόλυτη προστασία
0 Hz
μέγιστος ρυθμός ανανέωσης
0 W UHF
πανίσχυρο UHF radio
0 %
συμβατότητα με όλα τα δίκτυα
e-survey

Δέκτης GNSS E800 ► Στην κορυφή των Full GNSS δεκτών

Ο γεωδαιτικός δέκτης e-survey E800 αποτελεί την ναυαρχίδα στους Full GNSS δέκτες της e-survey - και όχι μόνο. Εξοπλισμένος με χαρακτηριστικά που -πιθανώς- θα βρίσκατε σε πολύ ακριβότερους δέκτες, έρχεται να κάνει ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία του. Ας τον απολάυσουμε:

► Επαυξημένη ικανότητα εξάλλειψης παρεμβολών: Τί σημαίνει αυτό; Καλύτερο σήμα κάτω από δύσκολες συνθήκες και κοντά σε εμπόδια. Σπανιότερη απώλεια του Fix, άρα αύξηση της παραγωγικότητας!

► Ιδανικός τόσο για Rover όσο και για Base: Στην πρώτη περίπτωση θα απολαύσετε την ευκολία που σας παρέχει το IMU για μέτρηση σημείων με έως 60° κλίση, ενώ στην 2η περίπτωση θα αυξήσετε δραματικά την εμβέλεια εργασίας σας χάρη στο εσωτερικό UHF radio με ισχύ 5W!

► Με την έγχρωμη οθόνη αφής θα είστε σε θέση να γνωρίζεται την κατάσταση και τις παραμέτρους λειτουργίας του δέκτη, χωρίς να χρεαστεί να συνδεθείτε μαζί του με το SurPad 4.0 ή μέσω του WebUI.

Ο γεωδαιτικός δέκτης e-survey E800 αποτελεί την ναυαρχίδα στους Full GNSS δέκτες της e-survey – και όχι μόνο. Εξοπλισμένος με χαρακτηριστικά που -πιθανώς- θα βρίσκατε σε πολύ ακριβότερους δέκτες, έρχεται να κάνει ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία του. Ας τον απολάυσουμε:

► Επαυξημένη ικανότητα εξάλλειψης παρεμβολών: Τί σημαίνει αυτό; Καλύτερο σήμα κάτω από δύσκολες συνθήκες και κοντά σε εμπόδια. Σπανιότερη απώλεια του Fix, άρα αύξηση της παραγωγικότητας!

► Ιδανικός τόσο για Rover όσο και για Base: Στην πρώτη περίπτωση θα απολαύσετε την ευκολία που σας παρέχει το IMU για μέτρηση σημείων με έως 60° κλίση, ενώ στην 2η περίπτωση θα αυξήσετε δραματικά την εμβέλεια εργασίας σας χάρη στο εσωτερικό UHF radio με ισχύ 5W!

► Με την έγχρωμη οθόνη αφής θα είστε σε θέση να γνωρίζεται την κατάσταση και τις παραμέτρους λειτουργίας του δέκτη, χωρίς να χρεαστεί να συνδεθείτε μαζί του με το SurPad 4.0 ή μέσω του WebUI.

E800 front

Προδιαγραφές δέκτη

Hint: Οι τεχνικές προδιαγραφές του δέκτη όπως παρουσιάζονται παρακάτω, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Σε αυτές που αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά (μνήμη, UHF, έκδοση Bluetooth κ.α), και σε αυτές που αφορούν την επίδοση (performance) που επιτυγχάνεται ως αποτέλεσμα των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών.

Παράδειγμα: Χωρητικότητα μπαταρίας 6800mAh (τεχνικό) συνεπάγεται χρήση RTK έως και 12 ώρες (επίδοση).

E800H datasheet
e-Survey E800 (300x)

Αξιολόγηση δέκτη

Αποτυπώσεις - χαράξεις* 98%
Λήψη σήματος** 98%
Απόδοση IMU 97%
Διάρκεια μπαταρίας 99%
Συνολικά χαρακτηριστικά 97%
Σχέση απόδοσης - τιμής 83%
Συνολική εικόνα 95%

* Ολική απόδοση στις εργασίες αποτύπωσης και χάραξης με χρήση του λογισμικού πεδίου SurPad
** Απόδοση σε δύσκολες συνθήκες, κοντά σε εμπόδια κτλ

O E800 είναι ο ισχυρότερος δέκτης της e-Survey, και ένας από τους ισχυρότερους στην παγκόσμια αγορά, ανεξαρτήτως κόστους. 

Η νέα γενιά του δέκτη φέρει αναβαθμισμένο chipset και μητρική, ακόμα πιο ισχυρό Firmware και κορυφαίας λήψης κεραία σε ένα ανθεκτικό σώμα.

Επεξήγηση και ανάλυση χαρακτηριστικών δέκτη

Οι δέκτες της e-Survey είναι πλήρεις χαρακτηριστικών, τα οποία συνεπάγονται ακραίες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες.

Σε αυτή την ενότητα αναλύονται έννοιεςοι οποίες ομολογουμένως ακούγονται πολύ έντονα τελευταίαμε σκοπό την αρτιότερη κατανόησή τους, καθώς και την βαθύτερη αντίληψη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

Το Chipset που φέρει ένας δέκτης σε συνδυασμό με το Firmware του (του υλισμικού) είναι το κυρίως χαρακτηριστικό το οποίο καθορίζει την απόδοση και την ολική ικανότητα του δέκτη.

Όσον αφορά τα Chipset, οι δέκτες της e-Survey χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα κορυφαία της Hemisphere (made in USA) και Trimble OEM (made in USA), με αποτέλεσμα το Firmware να γράφεται αποκλειστικά για πλακέτες υψηλών επιδόσεων.

Από την άλλη, ένα “καλογραμμένο” Firmware το οποίο αναπτύσσεται και αναβαθμίζεται διαρκώς, προσφέρει διαρκείς ενημερώσεις στο δέκτη και διατηρεί τη λειτουργικότητά του σε υψηλά επίπεδα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα όποια τεχνικά θέματα προκύψουν.

Ο e-Survey E800 διατίθεται σε 2 εκδόσεις, την “T” (Trimble) και την “H” (Hemisphere).

Η έκδοση “Τ” αφορά την πλακέτα BD990 – κορυφαία της σειράς, ενώ ταυτόχρονα από τον Οκτώβριο του 2021 διατίθεται με το επονομαζόμενο “Super Firmware” το οποίο ανεβάζει κατακόρυφα τις επιδόσεις του δέκτη. 

Η έκδοση “Η” (Hemisphere) αφορά την πλακέτα P40, η οποία είναι μακράν η κορυφαία πλακέτα της, ανώ παράλληλα γίνονται διαρκώς βελτιστοποιήσεις στο firmware της.

Ένας σύγχρονος δέκτης χαρακτηρίζεται από την ικανότητα λήψης και χρήσης όσο το δυνατόν περισσότερων δορυφορικών σημάτων.
Οι δέκτες που αποκαλούνται Full GNSS επιτρέπουν την χρήση των GPS, BeiDou, Glonass, Galileo, QZSS, IRNSS, σε τουλάχιστον δύο συχνότητες – οι δέκτες e-Survey λαμβάνουν δεδομένα σε τρεις (τριπλόσυχνοι δέκτες).

Για τη σωστή λήψη και διαχείριση των παραπάνω σημάτων, απαραιτήτως ο δέκτης πρέπει να διαθέτει πλήθος καναλιών λήψης. Μεγαλύτερος αριθμός σημαίνει καλύτερη ανίχνευση των δορυφόρων, ακόμα και όταν αυτοί δεν χρησιμοποιούνται από τη μηχανή επίλυσης RTK. Η παρακολούθησή τους ωστόσο δίνει τη δυνατότητα γρήγορης ένταξης στην επίλυση, όταν ξαναγίνει “χρησιμοποιήσιμος” **

** Μη χρήση ενός δορυφόρου μπορεί να οφείλεται σε ανίχνευση κακού (λανθασμένου) σήματος, πολλαπλές παρεμβολές και ανακλάσεις, χαμηλή τροχιά κτλ.

Το IMU επιτρέπει τη μέτρηση ή τη χάραξη σημείων χωρίς να απαιτείται η κατακορύφωση του στυλεού.
Αποδίδει εξαιρετικά κάτω από καλές συνθήκες, ακόμα και σε γωνίες κλίσεις που φτάνουν τις 60° (σε δύσκολα περιβάλλοντα προτείνεται η χρήση του σε αποκλίσεις έως 30° από την κατακόρυφο).
Το νέας τεχνολογίας MEMS chipset δεν απαιτεί αρχικοποίηση του συστήματος, όπως απαιτούνταν σε προηγούμενης γενιάς δέκτες της e-Survey ή σε δέκτες άλλων εταιρειών.
Η ορθή χρήση του γλυτώνει χρόνο στην χάραξη, αφού πλεόν προσεγγίζουμε το σημείο απλά μετακινώντας τη μύτη του στυλεού, αλλά και στην αποτύπωση μιας που μας επιτρέπει να μετράμε γρηγορότερα χωρίς διαρκή κατακορύφωση, αλλά ακόμα μας επιτρέπει να μετράμε δυσπρόσιτα σημεία, γωνίες κτηρίων κ.α.

Ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης σήματος (update rate) επιτρέπει στον δέκτη την λήψη διορθώσεων και επίλυση θέσης πολλές φορές ανά δευτερόλεπτο.
Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διαδικασία της χάραξης, διότι η κίνηση του Rover ενημερώνεται και απεικονίζεται “real time” χωρίς να αφήνει “κενά” ή να δημιουργεί απότομες μεταβολές της θέσης του στην οθόνη του χειριστηρίου. Η ροή της κίνησης είναι ομαλή, και η διαδικασία προσέγγισης γραμμική με εύκολη στόχευση στο επιθυμητό σημείο.

Προτείνουμε την επιλογή 5Hz-10Hz για εργασίες χάραξης, και τουλάχιστον 5Hz για εργασίες αποτύπωσης.

Το εσωτερικό UHF επιτρέπει τη σύζευξη δύο ή περισσότερων δεκτών, με σκοπό την αποστολή διορθώσεων από τον σταθερό μας δέκτη (Base) στους “κινητούς” μας δέκτες Rover.
Η ισχύς του κυμαίνεται από 1W (με ικανότητα μετάδοσης σε απόσταση 3-5km σε τυπικές συνθήκες, αλλά και έως 10km σε ιδανικές) έως και 5W με κάλυψη προφανώς μεγαλύτερων αποστάσεων (E800).
Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της τεχνολογίας του UHF αποτελεί η “γκάμα” των πρωτόκολλων που μπορεί να μεταδώσει. Οι δέκτες της e-survey είναι εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας UHF radio, το οποίων μπορεί και μεταδίδει σε πλήρη βαθμό τα SATEL, Pacific Crest, TrimTalk, Trimark III, South, Hi-Target και πολλά ακόμα, ενώ υποστηρίζει τις μορφές δεδομένων CMR, CMR+, RTCM2, RTCM3 και RTCM32.

Ο E800 φέρει έγχρωμη οθόνη αφής, η οποία προβάλλει την κατάσταση του δέκτη, τις ρυθμίσεις του, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του. Δέχεται παράλληλα μέσω του panel κάποιες σύντομες εντολές παραμετροποίησης.

Όλοι οι δέκτες της e-Survey διαθέτουν ενσωματωμένο GSM modem με πλήρη υποστήριξη των ελληνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Η χρήση του GSM modem (με εισαγωγή κάρτας SIM) επιτρέπει στο δέκτη να συνδέεται στο internet (με χρήση mobile data) και ως εκ τούτου να λαμβάνει διορθώσεις από κάποιο δίκτυο μόνιμων σταθμών αναφοράς (CORS) όπως το SmartNet και το HEPOS.
Μπορεί ακόμα όμως να μεταδίδει διορθώσεις ως BASE (χωρίς τη χρήση UHF radio), τις οποίες μπορούν να λαμβάνουν ένας ή περισσότεροι δέκτες ανεξαρτήτου πλέον της μεταξύ τους απόστασης.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται διάταξη Base – Rover ακόμα και μεταξύ δεκτών οι οποίοι δεν διαθέτουν εσωτερικό UHF – όπως ο διαδικτυακός δέκτης e-Survey E100.

Η εσωτερική μπαταρία που φέρει ο δέκτης είναι πολύ υψηλής χωρητικότητας (13600mAh) και προσδίδει δυνατότητα λειτουργίας 15 ωρών.

Χαρακτηρίζεται δε από κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία προσφέρουν ευελιξία:
Φορτίζει επάνω στο δέκτη με USB Type-C ταχυφορτιστή.
Φορτίζει on the go, ακόμα και μέσα στη θήκη μεταφοράς του δέκτη με χρήση ενός power bank.
Έχει μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά και αντοχή από τις αποσπώμενες.
Δεν απαιτεί την ύπαρξη ιδιαίτερου φορτιστή, ο οποίος συνήθως είναι δυσεύρετος και κοστίζει αρκετά.
– Αν εξαντληθεί η μπαταρία στο πεδίο, με χρήση ενός power bank συνεχίζεται η λειτουργία.
Παράλληλα η αλλαγή της μπαταρίας (σε περίπτωση που χρήζει αντικατάστασης) είναι μια απλή και σύντομη διαδικασία, η οποία δεν επηρεάζει σε τίποτα την πρότερη λειτουργική κατάσταση του δέκτη, αλλά ούτε και το επίπεδο στεγανοποίησής του.

Η ομογενοποιημένη φόρτιση μέσω θύρας USB Type-C, επιτρέπει τη χρήση τυπικού φορτιστή PD-Fast Charger, και όχι τη χρήση ειδικού φορτιστή μπαταρίας ο οποίος θα αποτελούσε ένα έξτρα κόστος.

Επίσης κάνει δυνατή τη φόρτιση “on the go”, στον φορτιστή – αναπτήρα αυτοκινήτου, ή στη θήκη του κατά τη μεταφορά με χρήση ενός powerbank. Τέλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα εξωτερικό power bank κατά τη λειτουργία του στο πεδίο για άμεση τροφοδοσία.

Η υποστήριξη της L-Band δίνει τη δυνατότητα στο δέκτη να λαμβάνει και να χρησιμοποιεί διορθώσεις μέσω δορυφορικής συχνότητας, κάτι που του επιτρέπει να φτάνει σε κατάσταση Fix χωρίς να απαιτεί σύνδεση στο Internet ή χρήση σταθμού Base.

Πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία παρέχεται συνδρομητικά, και προσφέρει διορθώσεις σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, αφού δεν βασίζεται σε επίγειες πηγές διορθώσεων. Μάλιστα η λειτουργία a-RTK είναι αποτέλεσμα της χρήσης της L-Band, και παρέχεται δωρεάν με τους δέκτες e-Survey.

Το a-RTK είναι μια λειτουργία η οποία εγγυάται την συνέχιση της πρότερης κατάστασης FIX (ή FLOAT) ακόμα και για 20 λεπτά μετά τη διακοπή λήψης διορθώσεων.

Παράλληλα με τη λήψη διορθώσεων (ανεξάρτητα αν προέρχονται από κάποιο σταθμό Base ή μέσω δικτύου μόνιμων σταθμών αναφοράς με χρήση mobile data), ο δέκτης λαμβάνει συμπληρωματικά (μέσω δορυφόρου) διορθώσεις με χρήση της συχνότητας L-Band. Στην περίπτωση διακοπής λήψης των “βασικών” διορθώσεων, το a-RTK τις υποκαθιστά με τις δορυφορικές, οι οποίες διατηρούν το επίπεδο λύσης. Ως επίπτωση αυτού, η ακρίβεια μειώνεται σταδιακά με το χρόνο, με αποτέλεσμα να παρέχει τοπογραφική ακρίβεια μόνο για τα πρώτα λεπτά.

Προσοχή: Υπάρχει μια παρανόηση για τη συγκεκριμένη έννοια. Αν ο δέκτης μεταφερθεί σε θέση στην οποία δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για FIX, τότε θα γυρίσει προφανώς σε κατάσταση FLOAT.
Το aRTK δεν θα βοηθήσει σε “φτωχές” συνθήκες μέτρησης, όπως δίπλα σε ψηλά εμπόδια, στεγασμένες κατασκευές κτλ.

Οι δέκτες της e-Survey παρέχουν την λειτουργία a-RTK δωρεάν.

Το υλικό κατασκευής των δεκτών είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για το συνολικό βάρος του δέκτη, αλλά και για την αντοχή του σε ακραία περιβάλλοντα ή κάτω από σκληρές συνθήκες χρήσης. Ακόμα και η μέθοδος συναρμογής των τμημάτων του κελύφους, αυξάνει ή μειώνει την αντοχή στις πτώσεις, στην υγρασία και στη σκόνη. Πέραν αυτών, το υλικό κατασκευής τους “σώματος” είναι υπεύθυνο για τη σωστή κατανομή και αποβολή της θερμοκρασίας από το δέκτη (καλύτερη αποβολή θερμοκρασίας σημαίνει πιο αξιόπιστη και ομαλή λειτουργία του δέκτη, και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής).
Ακόμα, το υλικό και η ποιότητα κατασκευής προσδίδει μεγαλύτερη αντοχή σε κρούσεις και ισχυρές δονήσεις, οι οποίες θα ήταν καταστρεπτικές για τον δέκτη.

Όλοι οι δέκτες e-Survey είναι κατασκευασμένοι σχεδόν στο σύνολό τους από κράμα μαγνησίου υψηλής αντοχής.

Υψηλότερη αντοχή (ή ακόμα και “ανοσία”) σε μαγνητικές παρεμβολές σημαίνει απρόσκοπτη λειτουργία του δέκτη κοντά σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά που προκαλούνται από γραμμές και πυλώνες υψηλής και μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Η αυξημένη προστασία που παρουσιάζει ο e-Survey E500, αφήνει ακόμα και τη λειτουργία Tilt Survey (χρήση IMU) πλήρως ανεπηρέαστη.

Ο βαθμός πιστοποίησης IP προσδιορίζει την αντοχή ενός υλικού ή μιας συσκευής από την διείσδυση στερέων και υγρών στο σώμα του. Ο δείκτης IP συνοδεύεται από δύο αριθμούς, απο τους οποίους ο πρώτος αφορά το βαθμό ανθεκτικότητας στα στερεά ενώ ο δεύτερος στα υγρά.
Η πιστοποίηση IP67 (6-στερεά , 7-υγρά) των δεκτών της e-Survey σημαίνει πλήρης προστασία (6/6) έναντι στη διείσδυση στερεών (όπως η σκόνη), σε παρατεταμένη έκθεση έως 8 ωρών, και πλήρης προστασία (7/8) από υγρά ακόμα και σε χρονικά περιορισμένη βύθιση (έως 1 μέτρο για διάρκεια 30 λεπτών).

Συνεπώς, οι δέκτες μπορούν και δουλεύουν απρόσκοπτα σε οποιοδήποτε περιβάλλον εργασίας, κάτω από συνθήκες έντονης βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης, σε ξερά και αμμώδη περιβάλλοντα με έντονη σκόνη, σε εργοτάξια κτλ.

Είναι δύσκολο να περιγράψεις συνοπτικά τον e-Survey E800. Ο πληθωρικότερος δέκτης της e-Survey είναι ταυτόχρονα και ο ισχυρότερος στην κατηγορία.
Μια προσπάθεια αναλυτικής περιγραφής των χαρακτηριστικών του, θα έπαιρνε πολύ ώρα. Τα νούμερα λένε την αλήθεια, αλλά δεν είναι εύκολο να μεταβιβάσουν το συναίσθημα.

Αντ’ αυτού θα κάνουμε μια διαφορετική προσέγγιση: ••► Αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένας δέκτης ο οποίος:

πιάνει σήμα εξαιρετικής ποιότητας παντού, και δεν θα χρειαστεί ποτέ να διακόψετε τις μετρήσεις σας
θα συνεχίσει να μετράει ακόμα και κάτω από πυλώνες υψηλής τάσης
σας εγγυάται την ελαχιστοποίηση χρήσης ενός γεωδαιτικού σταθμού, χάρη στην ακρίβεια αποτύπωσης υπό κλίση
μετράει τόσο γρήγορα που δεν θα επιτρέψει να αφήσετε δουλειά για αύριο
– θα λερωθεί μαζί σας και θα αντέξει εύκολα τα σκληρά περιβάλλοντα – όπως τα αντέχετε και εσείς
θα συνεχίσει να σας δίνει αξιόπιστες Fix λύσεις σε ακραίες θερμοκρασίες παγετού ή καύσωνα
– επιτρέπει την αποτύπωση με ταυτόχρονη σχεδίαση CAD, και χάραξη απευθείας από αρχείο DWG & DXF

••► … τί θα δίνατε για να τον αποκτήσετε;

Σύγκριση δεκτών GNSS RTK

GINTEC G20M 67%
e-Survey E100-V2 69%
e-Survey E200 70%
GINTEC G30 71%
e-Survey E300Pro 81%
e-Survey E500 81%
e-Survey E600 88%
GINTEC G30Pro 89%
e-Survey E800H 95%
e-Survey E800T 98%

Δεν είναι ο e-Survey E800 ο δέκτης που ζητάτε; Δείτε τις παρακάτω προτάσεις που επιλέξαμε για εσάς ►

e-Survey E300Pro (300x)

e-Survey E300Pro

Full GNSS RTK
UHF • IMU • Best Seller

e-Survey E300Pro

Ο δημοφιλέστερος τριπλόσυχνος Full GNSS δέκτης της e-survey.
Δείτε τον
e-survey E500 GNSS receiver

e-Survey E500

Full GNSS RTK
UHF • IMU • Ultra Rugged

e-Survey E500

Ο ανθεκτικότερος και απρόσβλητος από μαγνητικά πεδία τριπλόσυχνος Full GNSS δέκτης της e-survey.
Δείτε τον
GINTEC G30Pro RTK

GINTEC G30Pro

Full GNSS RTK
3W UHF • IMU • TFT Touch

GINTEC G30Pro

Πανίσχυρος RTK GNSS δέκτης με πλακέτα Trimble BD990 και Super Firmware για ακραίες επιδόσεις
Δείτε τον
seperator
Recap survey

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

seperator