a-GEO GeoPuls

O a-GEO GeoPuls είναι ένας νέος υβριδικός και πολυλειτουργικός mini RTK GNSS δέκτης, με ικανότητα αποτύπωσης με χρήση LASER.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με στυλεό σαν ένας "συνηθισμένος" δέκτης, αλλά και "στο χέρι" αξιοποιώντας τις εξελιγμένες τεχνολογίες υβριδικής αποτύπωσης που διαθέτει.

Green LASER

Ο a-GEO GeoPuls διαθέτει ισχυρή δέσμη πράσινου LASER, η οποία είναι εύκολα ορατή ακόμα και σε συνθήκες υψηλής ηλιοφάνειας και έντονου φωτισμού.

Ακολουθώντας μια ιδιαίτερα σύντομη διαδικασία “καλιμπραρίσματος”, το LASER ενεργοποιείται, και σε συνδυασμό με το ισχυρό IMU, ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση και την ταχύτητα αποτύπωσης απρόσιτων σημείων.

Αστικό περιβάλλον

Το αστικό και πυκνοδομημένο περιβάλλον αποτελεί πρόκληση για πολλούς δέκτες. Όχι όμως και για τον a-GEO GeoPuls, ο οποίος διαθέτει όλες εκείνες τις τεχνολογίες που κάνουν την αποτύπωση “παιχνιδάκι”.

Με τη χρήση ενός αξιόπιστου δικτύου σταθμών αναφοράς, και διατηρώντας κατα το δυνατόν “μικρές” αποστάσεις βάσης (έως 30km), ο συνδυασμός του ισχυρού FIX, του IMU και του LASER μειώνει δραστικά την ανάγκη χρήσης γεωδαιτικού σταθμού.

Green LASER

Για αποτύπωση αλλά και χάραξη σημείων

Υψηλή απόδοση GNSS

1408 κανάλια, 5Hz, Full GNSS (GPS / GLONASS / BEIDOU / GALILEO / QZSS / SBAS κτλ)

Μεγάλης διάρκειας μπαταρία

12+ συνεχόμενες ώρες χρήσης RTK με μία φόρτιση

IMU 120°

Μέτρηση υπό κλίση έως και 120° με ακρίβεια καλύτερη από 2.5cm

Συμπαγής σχεδιασμός

136.5mm x 65mm x 56mm - 300g συνολικό βάρος

IP67

Ιδιαίτερα ανθεκτικός σε υγρασία & σκόνη

Σύγκριση

Η σύγκριση με τον ανταγωνισμό είναι αναπόφευκτη, όταν μιλάμε για δέκτες προηγμένων χαρακτηριστικών, ακόμα και με δέκτες της ίδιας εταιρείας.

Συγκριτικά λοιπόν με τον L2, υπερτερεί στις μεθόδους αποτύπωσης, υστερεί όμως στην ισχύ του IMU, καθώς και στο μέγεθος και στο βάρος (300g έναντι 170g).

Σε σχέση με τον Matrix-II, ο GeoPuls είναι πιο ευέλικτος, αλλά ο Matrix II είναι πιο αποδοτικός στη χρήση του LASER (καθώς δεν απαιτεί calibration), ενώ ακόμα δεν διαθέτει UHF για χρήση σε διάταξη Base – Rover.

Επίλογος

Συνοπτικά ο a-GEO GeoPuls είναι ένας σπουδαίος και “ιδιαίτερος” υβριδικός δέκτης, ο οποίος βρίσκει κατά το πλείστον εφαρμογή σε αστικές και ημιαστικές αποτυπώσεις.

Η χρήση του προτείνεται ανεπιφύλακτα σε επαγγελματίες οι οποίοι ψάχνουν τρόπο να περιορίσουν την εκ περιτροπής χρήση του γεωδαιτικού σταθμού για σποραδική αποτύπωση απρόσιτων σημείων.

Ο a-GEO GeoPuls έχει αποκτήσει το δικό του πιστό κοινό, αλλά εφόσον δεν προορίζεται για χρήση με LASER, τότε συνίσταται ο a-GEO L2, ο οποίος αποτελεί και οικονομικότερη επιλογή.

Όπως ο L2, έτσι και ο GeoPuls δεν διαθέτουν UHF radio, και για αυτό εντάσσονται στην κατηγορία των Network Rover δεκτών.

Downloads

Τεχνικές προδιαγραφές

File name: a-GEO-GeoPuls-Brochure.pdf File size: 1 MB

CE

File name: MATRIX-GEOPULS-L100-CE.jpg File size: 139 KB

Dealer Assignment

File name: a-GEO-RECAP.jpg File size: 193 KB

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Σχετικά Προϊόντα

Scroll to Top

Δοκιμαστική Έκδοση